Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novadā traģiskā ugunsgrēkā dzīvību zaudē divi bērni

 

2018. gada 19. marts 14:36

2479

Vakar Apes novadā traģiskā ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši trīs un četrus gadus veci bērni, bet tēvs, kurš saviem spēkiem centies novērst nelaimi, pašlaik ir ārstniecības iestādē Rīgā. Ģimenei vēl ir 12 gadus veca meita, kura mācās Smiltenē.

Ilze Dāme Birziņa no VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas informē, ka vakar pulksten 16.18 VUGD saņēma izsaukumu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem steidzoties uz izsaukumu, jau no tāluma redzēja, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu pilnā platībā. Glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēka deg 80m2 platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā divi nepilngadīgi cilvēki, kuri ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija atstāti bez pieaugušo uzraudzības. Plkst. 20.20 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Apes sociālā dienesta vadītāja Maija Kārkliņa skaidro, ka cietusī ģimene nav bijusi policijas vai vietējā sociālā dienesta uzmanības lokā. Pēc traģiskās nelaimes, pašvaldība ģimenei piedāvājusi krīzes dzīvokli un psiholoģisko palīdzību, par kuras pieņemšanu cietušie domājot. Pašlaik ģimene apmetusies pie radiem.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Anžela Ģeļjanu norāda, ka par notikušo sākts kriminālprocess. Ģimene nav iepriekš nav nonākusi policijas redzes lokā.

Kategorijas