Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novada čempionātā basketbolā noslēgušies grupu turnīri

Didzis Bauers

2018. gada 23. marts 06:26

271

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadītas pēdējās spēles apakšgrupā vīriešu un sieviešu turnīros Alūksnes novada čempionātā basketbolā.

Ir noslēdzies Alūksnes novada atklātā basketbola čempionāta sievietēm grupas turnīrs. Sieviešu komandas aizvadīja pēdējās trīs spēles ar viesu komandu “Moseņis” no Rēzeknes. Rēzeknietes vienmēr demonstrē labu basketbolu un jau vairākus gadus ir palikušas nepārspētas. Šogad arī viesi nodemonstrēja savu pārākumu un izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras pār novada komandām. 17.marta spēles sieviešu komandām noslēdzās ar šādiem rezultātiem: “BJSS” - “Moseņis” - 17:49, “Moseņis” - “Alsviķi” - 62:18, bet “Alūksne” - “Moseņis” - 61:30.

Pēc aizvadītā apļa pārliecinoši pirmajā vietā ir “Moseņis”, otrajā - komanda “Alūksne”, trešajā vietā - “BJSS” meitenes, ceturtajā - “Alsviķu” komanda. Ir noskaidrotas finālistes un spēles par trešo vietu dalībnieces. Spēle par pirmo vietu čempionātā starp komandām "Moseņis" un "Alūksne" notiks 31.martā pulksten 14.30 Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā. Spēle par trešo vietu turnīrā tiks precizēta tuvākajā laikā, jo “BJSS” komanda plānotajā finālu dienā atradīsies Čehijā, Lieldienu pavasara turnīrā. Par šo spēli organizatori individuāli sazināsies ar komandu pārstāvjiem un saskaņos spēles dienu un laiku.

Vīriem katrai komandai bija pēdējās aplī atlikušās divas spēles, kas arī tika izspēlētas. Turnīra tabula rādīja intrigu cīņā par ceturto vietu starp komandām “Lave” un “BJSS” - abām vienāds punktu skaits. Abām komandām arī pēdējās divās spēlēs neizdevās izcīnīt punktus. Organizatori informē, ka komandas "BJSS" un "Lave" grupu turnīru noslēdza ar vienādu izcīnīto punktu skaitu. Pēc turnīra nolikuma punkta 2.4.2, kas nosaka - pie vienāda iegūto punktu skaita tiek vērtēta "labāka iegūto un zaudēto punktu attiecība savstarpējās spēlēs", komanda "Lave" divu savstarpējo spēļu summu noslēdz ar +24 punktiem, līdz ar to izcīnot ceturto vietu grupu turnīrā un nodrošinot dalību "Final4" turnīrā. Pa divām uzvarām izcīnīja turnīra līderi - “Alsviķi/Steelconstructor”, kas kļuva par abu apļu uzvarētājiem. Tikai par punktu mazāk turnīra tabulā izcīnīja “Kalnanamiņš”, kas šogad rāda ļoti labu basketbolu un pēdējā aplī izcīnīja tikai uzvaras. Tas sola ļoti interesantu cīņu ar “4Plus”, kas finišēja trešajā vietā un ar “Kalnanamiņu” būs pirmie pusfinālisti. Komandai “Lave” šogad pamatturnīrs nav veiksmīgākais, bet pēdējās cīņās parādītais raksturs liek cerēt, ka viņiem atradīsies, ko likt pretī “Alsviķi/Steelconstructor” otrajā pusfinālā.

Vīriešiem pusfināla spēles notiks 24.martā Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā: 1.pusfināla spēle - pulksten 15.00 starp komandām "Kalnanamiņš"(2) un "4Plus"(3); 2.pusfināla spēle - pulksten 16.30 starp komandām "Alsviķi/Steelconstructor"(1) un "Lave"(4).

Fināla spēle un spēle par 3.vietu notiks 31.martā Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā: cīņa par 3.vietu notiks pulksten 16.00, bet cīņa par 1.vietu notiks pulksten 17.45.

17.marta spēles vīriešu komandām noslēdzās ar attiecīgiem rezultātiem:

“Kalnanamiņš” – “Lave” - 46:42,

“4Plus” – “Alsviķi/Steelconstructor” - 45:69,

“BJSS” – “Kalnanamiņš” - 56:70,

“Lave” – “4Plus” - 38:54,

“Alsviķi/Steelconstructor” – “BJSS” - 68:55.

Kategorijas