Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalās seminārā "Minecraft izmantošana skolā un eTwinning projektos"

Kristīne Vimba

2018. gada 28. marts 08:08

379

Digitālās nedēļas ietvaros Alūksnes Bērnu un jauniešu centra skolotājas Kristīne Vimba un Velga Vimba un Ziemeru pamatskolas skolotāja Ira Grūbe un Rita Martiņenko piedalījās ES programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā „Erasmus+” aktivitātes eTwinning pedagogu profesionālās kompetences pilnveides seminārā "Minecraft izmantošana skolā un eTwinning projektos".

Trīs dienu mācībās skolotāji apguva skolēnu vidē populāro Minecraft spēli ar mērķi veicināt starppriekšmetu saikni un pilnveidot skolotāju prasmes spēļu izmantošanai mācību procesā. Praktiskās nodarbībās pedagogi apguva programmu Minecraft, kurā veica dažādus pedagoģijā pielietojamus uzdevumus, kā arī apguva eTwinning Live platformas rīkus projektu organizēšanai. Mācībās skolotāji uzzināja veidus, kā Minecraft izmantot dažādos mācību priekšmetos.

Neskaitāmās valstīs Minecraft spēles izglītojošā versija “Minecraft: Education Edition” ir atvērtās pasaules tipa spēle, kas sniedz skolēniem iespēju apgūt mācību vielu un sadarbības prasmes pazīstamā un interesantā vidē, kurā iebūvēti dažādi rīki, lai padarītu pieredzi izglītojošu.

Semināra ietvaros skolotāji veidoja sadarbības projektus, kuri dod iespēju skolotājiem savstarpēji sadarboties un skolēniem iespēju, apgūstot kompetences, izmēģināt mācīties plašākā kontekstā. Nodarbību saturs seminārā bija plānots, izmantojot aktīvās mācīšanās pieeju “mācies darot”, līdz ar to nodarbību saturs tika apgūts, veicot praktiskus uzdevumus atbilstoši sasniedzamajam rezultātam. Tas ļāva skolotājiem nostiprināt apgūtās prasmes un sekmīgāk nodot seminārā iegūtās zināšanas skolēniem un citiem kolēģiem skolā. Nodarbības noslēdzās ar projektu ideju prezentācijām un profesionālām debatēm par spēļu izmantošanas nepieciešamību skolas vidē Microsoft Inovāciju centrā. Debates organizēja un tajās piedalījās pieredzējuši debatētāji no “Quo Tu Domā?”.

Noslēguma prezentācijā skolotāju komandas prezentēja savus sadarbības projektus, kurus vērtēja mācību organziatori un Microsoft Latvija biroja pārstāvji. Alūksnes Bērnu un jauniešu centra un Ziemeru pamatskolas skolotāju komanda izstrādāja projektu “Z dienās apkārt pasaulei”, kura mērķis ir veicināt skolēnu komunikatīvās, sadarbības prasmes un radošumu dažādos mācību priekšmetos, izmantojot Minecraft vidi.

Paredzēts, ka projekts nodrošina starppriekšmetu saikni, nepieciešamību kominicēt, tiek izmantotas skolēnus interesējošas tehnoloģijas, skolēniem tiek attīstītas sadarbības, svešvalodu, plānošanas, problēmu rsināšanas un digitālās prasmes.

Projektu prezentācijās abu Alūksnes novada izglītības iestāžu kopā izstrādātais projekts ieguva 1.vietu un Minecraft licenci vienam gadam.

Kategorijas