Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Runā par turpmāko sadarbību

&nbsp

2018. gada 28. marts 14:49

554

Šodien Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš un 31.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Jānis Ritenis viesojās pie Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa, lai informētu par 31.kājnieku bataljona pakļautības maiņu un turpmāko Vidzemes brigādes sadarbību ar Alūksnes novadu. Brigādes komandieris uzsvēra, ka 31.kājnieku bataljona darbībā nekas nemainās un tas turpina pildīt noteiktos uzdevumus.

Brigādes komandieris pastāstīja, ka turpmāk vismaz reizi gadā Alūksnes novada Strautiņos notiks zemessargu pamatapmācības nometne un nākamgad visas Vidzemes reģiona Jaunsardzes nometnes arī notiks Alūksnes novadā.

Tā kā nākamajos gados būtiski attīstīsies 31.kājnieku bataljona un Kājnieku skolas bāze, vietējiem uzņēmumiem būs iespēja piedalīties būvniecības un citos konkursos. Tas arī nozīmē, ka būs nepieciešams darbaspēks gan būvniecības, gan citos darbos.
Brigādes komandieris uzsvēra, ka Zemessardzei ir nepieciešami papildspēki, tāpēc aicināja arī Alūksnes novada pašvaldības darbiniekus, vietējos uzņēmējus un iedzīvotājus pievienoties 31.kājnieku bataljonam.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs atzina, ka pašvaldībai ir ilggadēja un pozitīva sadarbība ar 31.kājnieku bataljonu un apstiprināja, ka atbalstīs pašvaldības darbinieku iesaistīšanos Zemessardzē. Viņš arī pauda, ka pašvaldībai ir svarīga gan Zemessardzes infrastruktūras attīstība novadā, gan aizsardzības spēju stiprināšana.

Kategorijas