Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aprīļa kino piedāvājums Alūksnes Kultūras centrā

Aprīlī Alūksnes Kultūras centrā būs skatāmas trīs ļoti atšķirīgas, aizraujošas, Latvijā tapušas filmas – dokumentālā filma visai ģimenei “Turpinājums”, grandiozā piedzīvojumu filma “Nameja gredzens” un skarbā kriminālkomēdija “Kriminālais ekselences fonds”.

5.aprīlī plkst. 18.30 demonstrēsim Latvijas dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka filmu “Turpinājums” par pieciem bērniem no dažādiem Latvijas novadiem. Šī filma ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma ar mērķi atgriezties pie filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem, lai dokumentētu viņu domas un dzīves gājumu līdzi laikam.

Filmā redzamo bērnu īsie stāsti ir sekojoši: Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki Latvijā iebraukuši tikai padomju gados, Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki, Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā. Filmai nav vecuma ierobežojuma.

Savukārt 13.aprīlī plkst. 17.30, Grāmatu svētku ietvaros, tiks demonstrēta grandiozā režisora Aigara Graubas piedzīvojumu filma “Nameja gredzens”, kurā apspēlēta Zemgales ķēniņa Nameju un viņa vadītajām zemgaļu brīvības cīņas pret krustnešiem.

Filmas stāsts ir sekojošs: “13. gadsimts, bagātās un varenās baltu pagānu zemes ir iekārojams mērķis arī Romai. Īpaši Zemgale, kura kontrolē tirdzniecības ceļus un nekad nepakļaujas nevienam. Pāvesta bastards Maksis ir gatavs iesaistīties cīņā par iespēju valdīt Zemgalē. Nodevīgi tiek noindēts valdnieks Viesturs. Taču varas gredzens un tiesības valdīt tiek jaunajam Namejam. Pieredzes trūkumam un nodevībai Namejs liek pretī drosmi. Vai Namejs un viņa tauta kļūs par leģendu?”

Jāatzīmē, ka bērniem/pusaudžiem, kas jaunāki par 12 gadiem, šo filmu nav ieteicams skatīties!

Visbeidzot – 25.aprīlī plkst. 18.30 Alūksnē būs redzama visnotaļ skarba (lielākoties valodas lietojuma ziņā), bet gan kritiķu, gan skatītāju lieliski novērtēta kriminālkomēdija “Kriminālās ekselences fonds”.

Filmas stāsts ir sekojošs: apzinīgais Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku, izpētes nolūkos, izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Tomēr šī izpētes procesa laikā Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Drīz vien šajā stāstā pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, iesaistās arī Imanta Kaimiņiene un citi personāži, kā rezultātā viss kļūst arvien aizraujošāks un kriminālāks!

Uzmanību! Dzirdamās leksikas kolorīta dēļ filmu “Kriminālās ekselences fonds” neiesaka skatīties bērniem/pusaudžiem līdz 16 gadu vecumam, kā arī cilvēkiem, kuri varētu būt jūtīgi pret skarbas, krimināla rakstura valodas lietojumu.

Biļetes uz minētajām filmām nopērkamas Alūksnes Kultūras centra kasē.

Kategorijas