Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Fināli - jau sestdien

Didzis Bauers

2018. gada 30. marts 07:40

227

Kulminācijai tuvojas Alūksnes novada čempionāts basketbolā - jau šīs nedēļas beigās, 31.martā tiks noskaidroti čempioni sieviešu un vīriešu turnīros.

Sievietēm spēle par pirmo vietu čempionātā notiks pulksten 14.30 Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā starp komandām “Moseņis” un “Alūksne”. Spēles par trešo vietu nebūs. “BJSS” komanda atteicās no spēles, līdz ar to 3.vieta Alsviķu meitenēm!

Finālistus noskaidroja pusfināla spēlēs. Pirmajā tikās komandas “Kalnanamiņš” un “4Plus” - rezultāts 64:71. Spēles sākumā jau bija redzams, ka “Kalnanamiņš” nav savā labākajā sastāvā, un šķita, ka spēles liktenis jau ir izlemts. Bet par prieku skatītājiem “Kalnanamiņš” nodemonstrēja lielisku cīņas sparu un meistarību, spējot noturēt intrigu līdz pēdējām minūtēm, kurās “4Plus” komanda bija precīzāka. Kā jau tādās karstās cīņas notiek - bija daudz runāšanas ar tiesnešiem, bet šoreiz tiesneši “nospēlēja” labāk par komandām.
“To, ka komanda “4Plus” uzvarēja savu pretinieku, par pārsteigumu nosaukt nevar. “4Plus” komandai ir pietiekami labs sastāvs. Izdarīt secinājumus pēc “Kalnanamiņa” divām uzvarām regulārajā turnīrā un teikt, ka šajā pārī finālists ir skaidrs, nedrīkstēja. Kuluāros runā, ka “Kalnanamiņa” izredzes izdzēsa tiesneši - tā nebija. Netika “svilpts” ne vienai, ne otrai komandai par labu. Vienmēr esmu teicis, ka spēlētājiem ir jākoncentrējas uz spēli, nevis tiesāšanu,” stāsta sacensību organizators Kristaps Marķitāns.

Saistībā par tiesnešiem K.Marķitāns skaidro - uz pusfināla spēlēm bija sarunāti LBL kategorijas tiesneši, bet pēdējā brīdī LBS viņus norīkoja tiesāt LBL2 “play-off” spēles apslimušo tiesnešu vietā. “Ar turnīra galveno tiesnesi apzinājām visus iespējamos variantus, un vēl piektdienas pēcpusdienā pastāvēja varbūtība, ka spēles būs jāpārceļ. Tomēr beigās izdevās atrast tiesnešus, kuri bija ar mieru tiesāt Alūksnes novada čempionāta spēlēs. Visas pretenzijas aicinu izteikt man personīgi, nevis anonīmi publiskajā vidē!” uzsver K.Marķitāns.
Otrā spēle starp “Alsviķi/Steelconstructor” un “Lave” beidzās ar rezultātu – 119:65, kur pārliecinoši labāki bija alsviķieši. Šoreiz komandas “Lave” spēlētāju rindas bija kļuvušas vēl retākas, nekā apakšgrupu spēlēs. Tomēr, lai arī piecatā, pirmo puslaiku viņiem izdevās noturēties godam. Diemžēl pietrūka spēka otrajam puslaikam, un tas arī atspoguļojās rezultātā.

Tātad finālā par 1.vietu cīnīsies komandas “4Plus” un “Alsviķi/Steelconstructor”, bet par 3.vietu - “Kalnanamiņš” un “Lave”. Spēle par 3.vietu Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā 31.martā sāksies pulksten 16.00, bet spēle par 1.vietu - pulksten 17.40 .Apbalvošana meiteņu komandām notiks pēc meiteņu fināla spēles. Vīriešu komandām apbalvošana notiks pēc vīriešu fināla spēles.
Organizatori uzsver, ka fināls un spēle par trešo vietu būs ar intrigu. “4Plus” ir izslāpuši pēc čempionu titula un atdos visus spēkus laukumā! Katra komanda gribēs uzvarēt savu cīņu! Spēles sākas no 0:0 - paredzēt nekad neko nevar! Sieviešu turnīrā Rēzeknes komandai ir pārsvars, bet ir redzams, ka Alūksnes komanda bez cīņas nepadosies! Lai izšķirošajās spēlēs veicas visām komandām - visi aicināti atbalstīt savējos!

Kategorijas