Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izvieto jaunu ceļa zīmi

Agita Bērziņa

2018. gada 29. marts 08:02

2306

Turpmāk Alūksnes pilsētas centrā, Pils ielas 27A nama iekšpagalmā, automašīnas novietot varēs tikai ar speciālām atļaujām. To paredz šonedēļ izvietotā ceļa zīme nr.522 “Stāvēšanas aizlieguma zona” kopā ar papildplāksni.

Alūksnes novada pašvaldības policijas priekšnieks Ardis Tomsons informē, ka autovadītāji nav vērīgi un jauno ceļa zīmi neievēro. Kā ierasts brauc pagalmā un tur atstāj savas automašīnas, tādējādi pārkāpjot noteikumus. Sods par šādu pārkāpumu ir 40 eiro. “Aicinām autovadītājus sekot līdzi ceļa zīmju izmaiņām un ievērot tās. Ļoti daudzi šo pagalmu izmantoja kā stāvvietu, apmeklējot veikalus vai kafejnīcas, un ieraduma pēc turpina tur atstāt auto, nepaskatoties, ka ir mainījusies ceļa zīme. Pēc tam, saņemot sodu, ir nepatīkami pārsteigti,” skaidro A.Tomsons.

Viņš atklāj, ka zīmes izvietošanas iniciatori bija ēkas īpašnieki, kuri jau sen meklēja risinājumu, kā sakārtot iekšpagalma teritoriju, tostarp, novērst atkritumu atstāšanu. “Zīmes izvietošanu ēkas īpašnieki saskaņoja ar VAS „Latvijas Valsts ceļi”. Tiesiski viss ir izdarīts pareizi, tās ir viņu tiesības. Var saprast īpašniekus, kuri grib savu teritoriju uzturēt kārtībā,” saka A.Tomsons. Viņš vērš uzmanību, ka pilsētā ceļa zīmes ik pa laikam mainās, tādēļ jābūt vērīgiem - nevar braukt tikai ieraduma pēc, lai arī cik zināms viss šķistu savā pilsētā.

Kategorijas