Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Alūksnes bērnudārzs "Pienenīte" svin 40!

Foto: Līga Vīksna

2018. gada 29. marts 09:51

123610

Trešdien, 28.martā, Alūksnes pirmsskolas izglītības iestāde "Pienenīte" svinēja iestādes 40.gadu jubileju. Jau no paša rīta mazie tika sagaidīti ar baloniem izrotātām telpām un skanot mūzikai. Dienā svētku pasākums bija bērniem, bet pēcpusdienā - darbiniekiem un draugiem. Sirsnīgā pasākumā sumināja darbiniekus, pasniedzot nominācijas, ņemot vērā to, cik gadu iestādē nostrādāts: "Zelta pienene", "Sudraba pienene", "Bronzas pienene" un "Cerību pienene". Apsveikuma vārdi izskanēja no Alūksnes novada pašvaldības, kolēģiem citos Alūksnes un Apes novadu bērnudārzos, vecāku padomes un citiem sadarbības partneriem.

Mūsu “Pienenītei” - 40
Ārija Driņina, Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” vadītāja

Šogad agrāk nekā parasti uzziedējušas pienenes. Kur? Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” logos. Kas noticis?
“Pienenītes” darbīgais kolektīvs rosīgi sagaidīja savas iestādes 40 gadu jubilejas dienu - 28. martu.

Katras grupiņas logā koši uzzied mūsu simbols - pienenīte. Kā pieneņu pūciņas pavasaros izlido plašajā pasaulē, tā arī mūsu audzēkņi pēc darbīgajiem un draiskajiem pirmsskolas gadiem dodas lielajā, nopietnajā un atbildīgajā dzīvē. Sākumā tuvējās skolās, bet pēc tam jau krietni vien tālāk.

Mūsu bijušie audzēkņi šobrīd dzīvo un strādā daudz un dažādās valstīs un pat vairākos kontinentos - Eiropā, Āzijā, Amerikā. Viņi ir kļuvuši slaveni sportisti (Andrejs Rastorgujevs, Ilona Marhele), zinātņu doktori (Santa Stopniece), aktieri (Anta Aizupe, Raimonds Celms), dziedātāji (Kristīne Zaharova, Eva un Kaiva Molleres) un mūziķi (Romans Vendiņš un daudzi citi).
Arī mūsu pašu iestādē jau daudzus gadus strādā pašu bijušie audzēkņi.

Mēs patiesi lepojamies ar saviem ilggadējiem darbiniekiem, kuri savu uzticību iestādei un profesionālismu pierādījuši, radoši strādājot vienā darba vietā - pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte”!

Īpaši gribas izcelt divas skolotājas - Rutu Turonoku un Līviju Podnieci. Skolotāja Ruta Turonoka stādā PII “Pienenīte” no tās atvēršanas dienas līdz pat šim brīdim. Gandrīz tikpat ilgi te stādā arī skolotāja Līvija Podniece, kurai šī ir vienīgā darba vieta. Abas ir lieliskas profesionāles, patiesas savas iestādes patriotes un atsaucīgas darba kolēģes.
Ārija Driņina te pavadījusi gandrīz visu savu darba mūžu - 39 gadus, vispirms kā skolotāja, bet pēdējos 27 gadus - būdama iestādes vadītāja.

Vairāk nekā 30 gadus iestādē strādājušas skolotāja Skaidrīte Melne un pavāre Natālija Jakovļeva.

20 līdz 30 gadus iestādei veltījušas: Dace Stopniece, Ira Dmitrišina, Svetlana Pavlovska, Ingrīda Pranckune, Ingrīda Jamkina, Rasma Bērzabinde, Evita Guseva, Ausma Haritesku un Marika Sināte.

10 līdz 20 gadus iestādē strādā: Rita Bušenko, Inga Krasta, Ludmila Stricka, Maija Sūna, Ilze Strupkāja, Daiga Jaunzema, Dzintra Labozeviča un Maruta Venta.

Arī Daces Gailānes un Torvalda Venta darba gadi “Pienenītē” jau tuvojas divciparu skaitlim.

Patiesi priecājamies arī par saviem jaunajiem darba kolēģiem, kuri pirms dažiem gadiem ienākuši mūsu kolektīvā un jau parādījuši sevi kā spožas personības un lieliskus sava darba darītājus. Tie ir: Lana Dzeha Frolova, Sarmīte Kuzmina, Elga Auziņa, Zanda Zara, Viola Lāce, Līga Smoļaka un Ieva Felša.

Pēdējo 10 gadu laikā iestādē notikušas būtiskas pārmaiņas gan infrastruktūras uzlabošanā, gan pedagoģiskajā procesā. Ēka ir ieguvusi jaunu veidolu - nosiltināta, atjaunota, nokrāsota. Izveidots jauns korpuss sporta zālei un logopēdiskai grupai. Renovētas telpas (grīdas, griesti, apgaismojums utt.), iegādātas jaunas mēbeles, iekārtas, aprīkojums rotaļnodarbībām. Arī iestādes teritorija jūtami pārveidojusies - labiekārtoti rotaļu laukumi, iestādīti dzīvžogi, iekoptas jaunas puķu dobes, iekārtots jauns rotaļu laukums grupai “Skudriņas”. Visā teritorijā ieklāts bruģa segums un ar vecāku līdzdalību nomainīti vārti. Protams, laika gaitā plānoti daudz un dažādi uzlabojumi, bet tas jau nākamajai desmitgadei.

Šobrīd priecājamies par savu jau tiešām nopietno vecumu, plānojam tālākās izmaiņas pirmsskolas izglītībā un gaidām arvien jaunus alūksniešus, mūsu pirmo izlaidumu bērnu mazbērnus!

Kategorijas