Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieldienu nakts pārgājiens jau šajā nedēļas nogalē

 

2018. gada 29. marts 13:34

809

Jau ziņojām, ka Lieldienu nedēļas nogalē, naktī no 31. marta uz 1. aprīli, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar aktīviem alūksniešiem aicina doties nakts pārgājienā, lai iesāktu tūrisma sezonu nedaudz ātrāk kā citus gadus un aizvadītu brīvdienas netradicionāli. Pārgājienā laikā tiks apskatīti pilsētas zināmākie tūrisma objekti un veikts maršruts apkārt Alūksnes ezeram.

Lieldienu nakts pārgājiens sadalīts četros posmos – pilsētas posmā, kura laikā tiks apskatīti Alūksnes izgaismotie un zīmīgākie pilsētas objekti, kā arī pilsētas arhitektūra tumšajā laikā. Otrais posms sāksies no pieminekļa 7. Siguldas kājnieku pulka karavīriem, tas vedīs gar “Malēniešu figūrām” ezera krastā, kā arī vēsturiskajām ēkām Kolberģī un Lāzberģī līdz “Šūpalu” peldvietai. Savukārt pēc garākas atpūtas pauzes pie ugunskura sāksies trešais posms, kas dalībniekus maršrutā gar ezera krastu aizvedīs līdz Lauku tūrisma un atpūtas centram “Jaunsētas”, kur paredzēta kopīga iešana pirtī. Ceturtais un noslēdzošais posms vedīs uz Tempļa kalna parkā esošo 30 metru augsto skatu torni, kur ieplānots sagaidīt Lieldienu rītu, lai atkal dotos uz pilsētas centru un noslēgtu gājienu.

Lieldienu nakts pārgājiena laikā būs iespēja uzzināt par Alūksnes novadu, par ko parūpēsies Alūksnes Tūrisma informācijas centra darbinieki, interaktīvi izvietojot jautājumus visa maršrutā garumā. To veikšanai būs nepieciešams uzlādēts mobilais telefons. Pasākuma organizatori dalībniekus aicina ģērbties silti un atbilstoši laikapstākļiem, vēlams vairākās kārtās, taču nepārspīlēt, jo lielāko pārgājiena daļu dalībnieki būs kustībā. Tāpat būtu vēlams, lai ir piemēroti, ziemas apstākļiem atbilstoši apavi. Dalībniekiem jāparūpējas, lai tie būtu redzami tumšajā laikā – līdzi jāņem lukturīši un jāpieliek atstarojoši elementi vai drošības vestes, kuras nepilngadīgajiem ir obligātas. Tāpat dalībnieki tiek aicināti parūpēties, lai visa pārgājiena laikā būtu pietiekami daudz dzeramā ūdens, kā arī par ēdienu atpūtas pauzē pie ugunskura. Vēlams parūpēties arī par nelielām uzkodām pārgājiena laikā, kas nodrošinās pietiekamu enerģijas daudzumu. Vietējie, kuri nevēlas doties visu maršrutu - aicināti pievienoties uz pilsētas vai kādu citu no pārgājiena posmiem.

Informāciju par maršrutu un apskates objektiem, kurus paredzēts apskatīt var uzzināt “Visit Aluksne” sociālā tīkla Facebook izveidotajā pasākuma diskusijā vai sazinoties ar Alūksnes Tūrisma informācijas centru. Organizatori informē, ka pārgājienā piedalīsies vismaz 90 aktīvās atpūtas cienītāju no visas Latvijas un tajā paredzēts noiet aptuveni 25 kilometrus. Tāpat no Rīgas tieši uz šo pasākumu tiek organizēts transports, par kuru informāciju var atrast “Visit Alūksne” Facebook lapā pie pasākuma.

Pulcēšanās pārgājienam 31.marta vakarā notiks pie Alūksnes tūrisma informācijas centra pēc 22.00, kur Zemessardzes 31. kājinieku bataljona pārstāvji sniegs īsu instruktāžu par to, kas jāņem vērā dodoties nakts pārgājienā. Pretēji iepriekš izskanējušai informācijai – dalība pārgājienā ir bez maksas, bet tie, kuri vēlēsies iet pirtī kopīgi nosegs izmaksas. Atpūtas pauzē pie ugunskura būs pieejama tēja un nelielas uzkodas.

Kategorijas