Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Arī šogad Latvijā un Lietuvā notiks akcija "Atvērtās dienas laukos"

Agita Bērziņa

2018. gada 4. aprīlis 08:43

70

Šogad tāpat kā pērn notiks biedrības "Lauku ceļotājs" sadarbībā ar Lietuvas lauku tūrisma asociāciju "Atostogos kaime" rīkota ikgadējā akcija "Atvērtās dienas laukos", kurā varēs iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt lauku labumus un iepazīt saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus.

Šajā gadā akcija noritēs divās nedēļas nogalēs - no 4.līdz 6. maijam Latvijā un no 11. līdz 13. maijam - Lietuvā. Atšķirīgi datumi izvēlēti, lai apmeklētāji varētu paspēt apceļot pēc iespējas vairāk saimniecību abās valstīs. Latvijā akcija notiks svētku brīvdienās, aicinot doties uz laukiem, lai sveiktu Latviju – daudzas saimniecības aicina ciemos uz "Baltā galdauta svētkiem". Savukārt Lietuvā akcijas nedēļas nogalē tiks svinēta Mātes diena.

Akcijai jau pieteikusies saimniecība "Jaunzvirgzdiņi" Ilzenes pagastā, kas aicina baudīt lauku mieru, atgūtu spēkus relaksējošā pirtiņā un izgaršotu zāļu tējas un senlietu muzejs "Fazāni" Trapenē, kur atvērs durvis uz pagātni.

Biedrībā informēja, ka akcijas laikā apmeklētājiem abās valstīs kopumā būs atvērtas vairāk nekā 200 lauku saimniecības, un katra gaidīs viesus ar savu īpašo piedāvājumu. Akcijā piedalīsies naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi.

"Atvērto dienu" akcijas mājas lapā celotajs.lv/atvertasdienas būs iespējams atrast karti un visu akcijas dalībnieku aprakstus ar īpašajiem piedāvājumiem, saimnieku kontaktiem un ieteikumiem. Papildu informācija par Lietuvas saimniecībām būs pieejama interneta vietnē atostogoskaime.lt/atviros-dienos-kaime.

Drukāto akcijas karti ar saimniecību kontaktiem un piedāvājumiem Latvijā un Lietuvā sākot no 12. aprīļa varēs saņemt "Lauku ceļotāja" birojā, novadu tūrisma informācijas centros un degvielas uzpildes stacijās "Circle K" visā Latvijā. Apmeklējumu saimniecībās iepriekš jāsaskaņo ar saimniekiem, un vēlamais apmeklējuma laiks ir no plkst. 10 līdz 18.

Kategorijas