Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāksies tradicionālais skriešanas seriāls

Didzis Bauers

2018. gada 9. aprīlis 06:55

299

Klāt ir pavasaris, un uz startiem aicina tradicionālais, jau otrajā gadu desmitā iegājušais ainaviskais parku skriešanas seriāls „Alūksnes pavasaris 2018”. Šogad uz skrējienu ielūdz tā patrons Dins Vecāns. Pēc dalībnieku lūguma - 1.kārta 12.aprīlī Muižas parkā pie Jaunās pils, starts jau no pulksten 16.00.

Par skrējienu stāsta Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris un uzsver - skriešana Latvijā ir atdzimusi un ieguvusi ļoti lielu popularitāti, interese par visvienkāršāko skriešanu ir ļoti liela arī Alūksnē. Kā ierasts, skrējienam būs sešas kārtas. Būs trīs kārtas ārpus parka, kas iepatikās skrējējiem: stadionā, kur skries pa jauno segumu, Jāņkalniņā un Tempļa kalnā. Jāatzīmē, ka iepriekšējais gads bija apmeklējuma ziņā viens no viskuplākajiem - pēdējos gados dalībnieku skaits palielinās. “Tagad jau sakām - ja zem simts, tad ir slikti. Pie mums brauc arī no kaimiņu novadiem - no Apes savus audzēkņus ved Aija Latika, mūs ir iecienījuši Gulbenes novada skrējēji, bija arī viesi no Balviem. Visaktīvākās ir mūsu novada skolas,” priecājas V.Veļķeris.

Viņš uzsver - arī mūsu parka skrējiens ir ar daudzu gadu vēsturi. “Jau trešo gadu mums ir skrējiena patrons, un šogad tas ir novadnieks Dins Vecāns, kurš ar savu tēlu kā daudzo maratonu skrējējs kontinentos, gan kā pagājušā gada skrējējs apkārt Latvijai, ir mūsējais. Viņš izceļas ar to, ka nav ekstrā klases skrējējs, bet ir personība. Viņš savas sporta gaitas sācis kā basketbolists, bet tagad ikdienas gaitas gandrīz nevar iedomāties bez skriešanas. Brīžiem nav svarīgs rezultāts, bet veselīgs dzīvesveids. Šis Dina piemērs ir ļoti pozitīvs gan visai nācijai, gan mums, alūksniešiem. Viņš ir arī apsolījis iespēju robežās būt klāt sacensību kārtās - 12.aprīlī viņš būs starp mums, dalīs autogrāfus, pats skries un uzmundrinās pārējos. Viņa numurs būs viņa vārds,” saka V.Veļķeris.

Skrējieni notiks ceturtdienās atbilstoši sacensību kalendāram pa marķētu 1 km distanci, izņemot 5.kārtu, kad apļa garums būs 0,5 km. Katrā kārtā starts - no pulksten 16.30 līdz 18.30. Finišu slēdz pulksten 19.00. Sacensībās tiks izmantota elektroniskā laika fiksēšanas sistēma “Sport Ident”. Ar tās pielietošanu katram dalībniekam pašam jāiepazīstas pirms starta. Skrējienu seriālā dalībnieki veic organizatoru piedāvātu, bet paša dalībnieka brīvi izvēlētu 1 km, 2 km, 3 km, 5 km vai arī 8 km un 10 km distanci (izņemot 3.kārtu, kad distanču garumi būs 1 km, 3 km, 5 km un 10 km). Atbilstoši uzrādītajam rezultātam pēc punktu tabulām saņem attiecīgu skaitu punktu. Pēc katras kārtas nākamajā dienā rezultāti pieejami OK „Alūksne” mājaslapā “wwww.aluksneok.lv”.

Visām kārtām dalības maksa kopā ar seriāla numuru ir: jauniešiem (1998. g. dz. un jaunāki) - 3 eiro, pārējiem - 5 eiro. Ja dalībnieks izvēlas startēt tikai atsevišķās kārtās, tad kopā ar starta numuru dalības maksa attiecīgi ir 0,50 un 1 eiro par katru kārtu.
Ar kausiem apbalvos katras grupas 1.-3.vietas ieguvējus, bet grupu uzvarētājus arī ar balvām. Dalībnieki, kuri startējuši ne mazāk kā trīs kārtās, ar savu numuru piedalīsies pārsteiguma balvu konkursā. Būs sarūpētas pārsteiguma balvas, piemēram, daudzskaitlīgākajām ģimenēm, aktīvākajām skolām un citiem. Apbalvošana notiks 30.maijā pulksten 18.00 Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē.

Kategorijas