Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientieristi sāks 34.sezonu

Didzis Bauers

2018. gada 7. aprīlis 06:20

150

Jau 10.aprīlī startēs “OK Alūksne/Ape” rīkotā tradicionālā orientēšanās sporta sacensību seriāla “Horizonts 2018” 34.sezona. Pirmā kārta notiks tepat Alūksnē, starts - pie Alūksnes Kultūras centra,  būs pagarinātā sprinta distance. Starts būs atvērts no pulksten 16.00 līdz 19.00. Organizatori atgādina, ka sacensību dalībniekiem pilsētā jāievēro visi satiksmes drošības noteikumi.

“Orientēšanās kluba „Alūksne/Ape” aktīvākie un zinošākie kluba biedri šajā sezonā piedāvās jums apmeklēt 16 kārtas. Daudzas vērtības šajos gados klubam ir saglabājušās un nav mainījušās kopš „Horizonta” izveidošanas tālajā 1984.gadā. Tās ir kvalitatīvas kartes un distances interesantos un aizraujošos orientēšanās apvidos, kas visas sezonas garumā dažādosies. Varēs veikt gan sprinta, gan vidējās, gan garās distances. Seriāls noteikti būs labs un saturīgs brīvā laika pavadīšanas veids vai arī lieliska iespēja dažādot savas fiziskās aktivitātes. Protams, īpašs uzaicinājums tiem, kas meklē sevī jaunus izaicinājumus un vēlas realizēt jaunas apņemšanās. Noteikti aicinām iesaistīties šajā interesantajā sporta veidā,” mudina organizatori.

“Šis sporta veids ir ļoti populārs gan pasaulē, Latvijā, gan arī mūsu pusē. Atrašanās ārpus pilsētas, kad darbs beidzies, sagatavotās trasēs gaida kartes un kontrolpunkti - atliek tikai atbraukt un piedalīties! Dzīves skrējiens un darba ritms daudziem ir ļoti straujš, bet kustību prieks, iespēja nedaudz izlādēties, gūt pozitīvu lādiņu nākamajām dienām svaigā gaisā ir svarīgi. Pirmo reizi 34 gadu laikā pirmā kārta būs pilsētā. Esam sapratuši, ka labprāt uz sacensībām nāktu vairāk jauniešu un skolēnu, bet nokļūšana uz sacensībām viņiem ir atkarīga no vecāku iespējām vai draugu kompānijas. Apgūt pamatus vieglāk ir pilsētā – vietā, ko pazīsti un kur nav jābaidās aizskriet kaut kur nepareizi, apmaldīties. Arī 1.maijā būs iespēja startēt piepilsētā, ziemas sporta centrā “Mežinieki”, kas ar saviem celiņiem iesācējiem būs vieglāk saprotams. Šogad distances nebūs ekstremālas, grūtās vietās, bet dažas būs labs treniņš tiem, kuri cenšas sasniegt labus rezultātus. „Horizonts” ir arī kārtīgs treniņš tiem, kuri nedēļas nogalēs centīsies parādīt labus rezultātus Latvijas līmeņa sacensībās, un jauniešiem, kuri varētu arī pārstāvēt valsti startos ārzemēs. Prieks, ka arī novadnieks Edgars Bertuks, kad ir Alūksnē, izmanto iespēju startēt mūsu sacensībās,” stāsta kluba parstāvis Vilnis Veļķeris.

Viņš uzsver, ka seriāla kārtu skaits šogad ir palielinājies. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būs par divām vairāk – 16. 1., 4., 9., 16.kārtā risināsies Alūksnes novada atklātais čempionāts, ieskaitē tiks summēti iegūtie punkti trīs labākajās kārtās. Būs sacensības arī Gaujienā. Jāatzīmē, ka orientēšanās klubs „Alūksne/Ape” iepriekšējā gadā realizēja Lauku atbalsta dienesta projektu – tika iegūts moderns inventārs, starta finiša karogi, jauna telts lietus gadījumam un lielākām sacensībām.

Kategorijas