Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novadā notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes pamatapmācības nometne

Agita Bērziņa

2018. gada 6. aprīlis 12:33

387

No 9. līdz 28. aprīlim Alūksnes novada “Meža Strautiņos” notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes rīkotā zemessargu militārās pamatapmācības nometne, kurā piedalīsies vairāk nekā 40 zemessargu, informē Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Civilmilitārās sadarbības nodaļas priekšniece virsleitnante Ieva Karlsberga.

Pamatapmācības nometnē piedalīsies zemessargi no Zemessardzes 2.Vidzemes, 3. Latgales, 4. Kurzemes brigādes, kā arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības.

Nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību, kā arī gūs ieskatu psiholoģijā. Zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas.

Vienlaicīgi nometnes laikā notiks arī Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes nodaļas līmeņa komandējošā sastāva apmācība. Tajā zemessargi, kuri vienībās pilda nodaļas komandiera pienākumus, pilnveidos iemaņas darbā ar personālsastāvu, pavēļu sagatavošanā un došanā, kā arī veiks nodaļas komandieru pienākumus.

Apmācības procesu nodrošinās 20 instruktori no Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes vienībām.

28. aprīlī no plkst.12.00 Alūksnes novada “Meža Strautiņos” notiks zemessargu militārās pamatapmācības nometnes noslēguma pasākums, uz kuru aicināti Zemessardzes vienību, reģionālo valsts institūciju un pašvaldību pārstāvji, kā arī nometnes dalībnieku darba devēji un ģimenes. Apmeklējot pamatapmācības nometnes noslēguma dienu, viesiem būs iespēja iepazīties ar pamatapmācības nometnes norisi, apskatīt nometnes teritoriju un tikties ar zemessargiem.

Nometnes norises laikā “Meža Strautiņos” notiks arī Zemessardzes vecāko instruktoru semināri: no 17. līdz 18. aprīlim Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes bataljonu virsseržantu un vecāko instruktoru seminārs, savukārt no 19. līdz 20. aprīlim – Zemessardzes galvenā virsseržanta un brigāžu virsseržantu seminārs.

Iedzīvotāju ievērībai!
Mācību laikā Alūksnes novada “Meža Strautiņos” un poligonā “Lāčusils” plānota militārās tehnikas un personāla pārvietošanās, tiks lietoti kaujas imitācijas līdzekļi – būs dzirdams šāvienu troksnis un vietām redzami dūmi. Atgādinām, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Zemessardze aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret īslaicīgiem trokšņiem un karavīru pārvietošanos mācību norises laikā.

Kategorijas