Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākas Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes pamatapmācības nometne

Pirmdien Alūksnes novadā, "Lāčusila" poligonā, notika zemessargu militārās pamatapmācības nometnes svinīgā atklāšana. Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes rīkotā nometne ilgs līdz 28. aprīlim, tajā piedalīsies 34 jaunie zemessargi, un viņiem būs iespēja apgūt karavīru militārās pamatiemaņas.

Jaunos zemessargus nometnes atklāšanas brīdī uzrunāja Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, Igaunijas brīvprātīgo līgas Kaitseliit komandieris ģenerālmajors Meelis Kiili, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš, kā arī Zemessardzes 25. un 31. kājnieku bataljonu komandieri.

Jau ziņojām, ka mācību laikā Alūksnes novada “Meža Strautiņos” un poligonā “Lāčusils” plānota militārās tehnikas un personāla pārvietošanās, tiks lietoti kaujas imitācijas līdzekļi – būs dzirdams šāvienu troksnis un vietām redzami dūmi. Atgādinām, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Zemessardze aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret īslaicīgiem trokšņiem un karavīru pārvietošanos mācību norises laikā.

Kategorijas