Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sliktais ceļu stāvoklis Vidzemē neliedz pašvaldībām nogādāt skolēnus izglītības iestādēs

LETA

2018. gada 12. aprīlis 08:47

230

Sliktais ceļu stāvoklis Vidzemē neliedz pašvaldībām nogādāt skolēnus izglītības iestādēs, aģentūrai LETA apstāstīja pašvaldību pārstāvji. Apes novadā uz vairākiem ceļiem ir noteikti masas ierobežojumi, taču tas vairāk attiecas uz smago transportu, aģentūrai LETA paskaidroja Apes novada pašvaldības izpilddirektors Viesturs Dandens. Ierobežojumi neskar skolēnu autobusus, kuru ietilpība nepārsniedz 20 vietas. Iizpilddirektoram arī nav informācijas, ka kāds no transportlīdzekļiem nevarētu izbraukt savu maršrutu.

Gulbenes novada pašvaldībai gan nācies sliktā ceļu stāvokļa dēļ dažus skolēnu pārvadājumu maršrutus nedaudz pārveidot, lai izvairītos no grūtāk izbraucamajiem ceļa posmiem, atzina pašvaldības izpilddirektore Guna Švika.

To, ka vietām uz pašvaldības ceļiem situācija ir bēdīga, atzina arī Amatas novada pašvaldības izpilddirektors Māris Timermanis, taču norādīja, ka pašvaldība negrasās ķerties pie masas ierobežojumu noteikšanas. Tā vietā tiek strādāts pie ceļu labošanas un gaidīts uz labvēlīgākiem laika apstākļiem.

Līdz ar to nav tā, ka skolēni vietām nevarētu nokļūt izglītības iestādēs, komentēja Timermanis. Viņš tomēr atzina, ka līdz ar slikto ceļu stāvokli, pieaug transporta izmaksas, lai transportlīdzekļi spētu izbraukt grūtākos ceļa posmus.

Kategorijas