Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spēcīgākās Vidzemes komandas titulu izcīna valmierieši

14.aprīlī Valmierā norisinājās 2018. gada Vidzemes čempionāts spēka trīscīņā. Tas bija Latvijas Kausa VI posms. Sacensībās varēja izbaudīt gan klasisko spēka trīscīņu, gan arī ekipēto spēka trīscīņu. Tieši valmierieši izcīnīja 2018.gada spēcīgākās Vidzemes komandas titulu.

Vidzemes čempionāts spēka trīscīņā ir vienas no lielākajām sacensībām. Savulaik tajās startēja pat simts atlēti, un šis gads nebija izņēmums – sacensībām pieteicās vairāk nekā 90 spēka sporta atlētu. Tradicionālajiem spēka sporta atlētiem – gulbeniešiem, madoniešiem, valmieriešiem, piebiedrojušies spēcīgi atlēti no Rēzeknes, kā arī šogad piebiedrojusies spēcīga komanda no Talsiem. Cīņa par Latvijas Kausu paliek arvien interesantāka! Lai arī ir lielie pieci spēlētāji, kas pretendē uz Latvijas Kausu, tomēr citu komandu dalībnieki viņiem veido konkurenci un liek iespringt.

Šogad Vidzemes čempionāts spēka trīscīņā izcēlās ar lielisku operativitāti. Sacensībās pie tik liela dalībnieku skaita norisinājās 12 stundas. Komandu cīņa bija sīva. Kā jau minēts, 1.vietu izcīnīja Spēka Pasaule Valmiera, 2.vietā – “Gulbenes K.S.P.”, 3.vietā – Rēzeknes pilsētas sporta pārvalde.

Absolūti labākos sportistus katrā grupā noteica Vilksa koeficients, ņemot vērā sportista svaru un paceltos kilogramus. Absolūti labākās sievietes (bez ekipējuma) titulu izcīnīja Marika Magazina (SP Alūksne), kura kopsummā pievarēja 407,5kg, 2.vietā – Ieviņa Liģere (Jaunpiebalga) ar 342,5kg, 3.vietā – Anna Nagle (Talsi) ar 287,5kg.

Absolūti labākais Open grupā (bez ekipējuma) – Aleksandrs Jasinskis (individuāli), kurš kopsummā pievarēja 665kg, 2.vietā – Jānis Kalnenieks (RTU Sports) ar 675kg, 3.vietā – Jānis Ozoliņš (“Gulbenes K.S.P.”) ar 590kg.

Starp veterāniem (bez ekipējuma) absolūti labākais sportists – Didzis Kaspars (Biedrība Atlēti Saldus), kurš kopsummā pietupienos ar svaru stieni, spiešanā guļus un vilkmē pacēla 685kg, 2.vietā – Jurģis Zalāns (sporta klubs F1 Rīga) ar 600kg, 3.vietā – Māris Orlovs (Viesītes sporta klubs) ar 485kg.

Absolūti labākais Open grupā ( ar ekipējumu) – Jānis Anšmits (SP Valmiera), kurš trīs kustībās pacēla 925kg, 2.vietā – Andris Nalimovs (SP Alūksne) ar rezultātu 670kg, 3.vietā – Edmunds Vjaters (SP Valmiera) ar 687,5kg.

Absolūti labākā jaunieša (ar ekipējumu) titulu izcīnīja Dmitrijs Marusins (Rēzekne), kurš kopsummā pacēla 650kg, 2.vietā – Artis Venskus (Ķekava), kurš pievarēja 610kg, 3.vietā – Ņikita Lutovs (SP Valmiera) ar 550kg.

Starp junioriem (ar ekipējumu) par absolūti labāko kļuva Vladislavs Groms (Rēzekne), kurš pievarēja 657,5kg, 2.vietā ierindojās Ernests Viskers (Rēzekne) ar rezultātu – 515kg, 3.vietā – Ričards Mucenieks (SP Valmiera) ar 597,5kg.

Kategorijas