Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes muzejs aicina iedzīvotājus iesaistīties izstādes tapšanā

 

2018. gada 18. aprīlis 13:38

324

Atklājot vasaras sezonu, Alūksnes muzejs vēlas piedāvāt apmeklētājiem izstādi „Bērnības laiks. Toreiz un tagad”, Alūksnes muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Linda Apšusala.

Izstādē plānots eksponēt priekšmetus no seniem laikiem līdz mūsdienām, kas saistās ar bērnību – ratus, gultiņas, rotaļlietas, spēles, apģērbus, barošanas krēsliņus u.c., lai apmeklētāji varētu salīdzināt kā attiecīgais priekšmets ir mainījies laika gaitā.

Lai izstāde būtu pēc iespējas daudzveidīgāka, aicinām ikvienu iedzīvotāju piedalīties izstādes veidošanā – piešķirot uz izstādes laiku (deponējot) muzejam kādu no bērnību raksturojošiem priekšmetiem.

Priecāsimies par padomju laiku bērnu ratiņiem, koka barošanas krēsliņiem, apģērbu, rotaļlietām u.c. Varbūt ir priekšmeti par kuriem neesam pat iedomājušies, tāpēc aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un sadarboties.

Izstādē apmeklētājiem būs iespēja atgriezties savā bērnībā, kā arī parādīt saviem bērniem un mazbērniem savas bērnības rotaļlietas.

Izstādi plānots atklāt, Muzeju nakts ietvaros, 19. maijā.

Priekšmetus un lietas izstādei var nodot, atnesot uz muzeju vai sazinoties ar Alūksnes muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratori Lindu Apšusalu, tālr. 27848336, e-pasts: muzejs.info@aluksne.lv līdz 3. maijam.

Novada robežās iespēja aizbraukt pēc eksponātiem.

Kategorijas