Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Intelektuālo spēļu olimpiāde “Gudrinieks 2018”

Jau otro gadu Alūksnes novada vidusskolā sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldi notika intelektuālo spēļu olimpiāde “Gudrinieks”, kurā piedalījās 18 komandas no 13 pirmsskolas izglītības iestādēm.
Olimpiādes mērķis bija aktivizēt un rosināt interesi par dažādām intelektuālajām spēlēm un pilnveidot 5-6 gadus vecu bērnu prasmi patstāvīgi veikt uzdevumus. Spēļu olimpiādē bērni sacentās matemātikas atjautības uzdevumos, dambretē, domino, spēlē “Alias”, “Puzle”, “Vai es zinu?”. Bērni ar lielu interesi un aizrautību bija gatavojušies olimpiādei, par to paldies pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājām un vecākiem, kuri veltīja daudz laika un uzmanības, lai bērnus sagatavotu šai dienai. Visas olimpiādes laikā bērnus uzmundrināja un iedrošināja kaķēni Mince un Minka. Pa to laiku, kamēr bērni rādīja savas prasmes un zināšanas, skolotājas kopā ar Daci Alksni un Lāsmu Baltiņu iepazinās ar dažādām spēlēm un didaktisko materiālu, lai gūtu jaunas idejas, ko izmantot turpmākajā pedagoģiskajā darbā.
Bērni saņēma diplomus par 1., 2., 3.vietu, kā arī Atzinības rakstus par piedalīšanos olimpiādē, iepazina sacensības garu, kas neļaus apstāties, bet mudinās virzīties un iepazīt arvien ko jaunu, aizraujošu, interesantu.
Tagad tā jau būs tradīcija, tādēļ nākamajā gadā atkal mazos gudriniekus gaidīsim skolā. Paldies skolotājām un visiem dalībniekiem, kuri piedalījās un atbalstīja šo pasākumu!

Kategorijas