Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpinās pārstāvēt Alūksnes novadu

Didzis Bauers

2018. gada 21. aprīlis 22:55

634

Par novada čempioniem basketbolā  „Alsviķi/Steelconstructor” komandas  2017./2018.gada sezonu stāsta komandas pārstāvis Kristaps Marķitāns: „Šo sezonu iesākām samērā veiksmīgi, ar labu startu Latvijas čempionu kausa Alūksnes atlases grupā. Tajā cerības tikt uz Latvijas 8 spēcīgāko komandu fināla turnīru mums papildlaikā atņēma Jelgavas komanda „Valauto”, kas ir komplektēta, var teikt, tikai no LBL2 spēlējošiem basketbolistiem. Arī šogad komanda startēja Latvijas Alternatīvajā Basketbola līgā (LBAL), kur pēc iepriekšējā sezonā izcīnītās trešās vietas bija izvirzīti augstākie mērķi.”

Sezonas turpinājums komandai diemžēl neizvērtās, kā tika cerēts pēc veiksmīgā ievada. Komandas spēlētājus skāra traumas, ar ko tik lielā apjomā diemžēl nācies saskarties pirmo reizi 5 gadu laikā. Arī turpinājums nebija daudzsološāks - līdz decembrim no sastāva bija izkrituši 5 spēlētāji, un līdz svarīgākajām spēlēm - jau 6. Liela daļa spēļu aizvadīta 7-8 cilvēku sastāvā. Arī uzvarēto un zaudēto spēļu bilance šogad ir pārliecinoši sliktāka nekā pērn. 18 sezonas spēlēs izcīnītas 9 uzvaras, kas tomēr deva iespēju cīnīties par LBAL godalgām arī šogad. Lai gan sezonas laikā divreiz tika uzvarēta valsts spēcīgākā amatieru komanda „Rumba/LSPA”, tomēr pusfināla spēlē pret šiem pašiem pretiniekiem, sastāvā esot vien 9 cilvēkiem, neizdevās izcīnīt uzvaru. Neveiksme sanāca arī spēlē par 3.vietu, kur, esot 8 cilvēku sastāvā, neizdevās uzvarēt komandu „Salaspils”. „LBAL noslēgumā - rūgtā 4.vieta. Ja neskaita uzvaru Alūksnes čempionātā, tad viennozīmīgi šī sezona tiek atzīta par sliktu. Tomēr - tas ir sports, ko paši vien veidojam un esam vainīgi. Protams, šādas sezonas parāda problēmas un kļūdas organizācijā, kas dod iespēju rast labākus risinājumus nākamajai sezonai. Lai kaut ko iegūtu, kaut kas ir jāziedo – mierināsim sevi, ka esam ziedojuši šo sezonu augstāku sasniegumu vārdā,” domā K.Marķitāns.

Viņš uzsver - komanda turpinās pastāvēt un pārstāvēt Alūksnes novadu arī nākamsezon. “Nevaru gan teikt, kurā līgā spēlēsim. Tiek minēts arī Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas vārds, tomēr nepieņemsim pārsteidzīgus lēmumus. Viss atkarīgs no finansējuma, ko šobrīd amatieru sportam ir grūti piesaistīt. Par iespēju startēt šajā sezonā jāsaka paldies ģenerālsponsoriem: tērauda konstrukciju uzņēmumam „Steelconstructor” un mežsaimniecības uzņēmumam „RITC”, kā arī atbalstītājiem „Klondaika Alūksne” un „Skudra Auto”. Milzīgs paldies arī Alsviķu pagasta pārvaldei un personīgi Ingrīdai Sniedzei un Marinai Ramanei par sirsnīgo atbalstu Alūksnes novada čempionātā. Cerot uz pozitīvu turpinājumu, vēlam veiksmi visiem sportistiem, pateicamies mūsu faniem un novēlam veiksmi, izdošanos biznesā visiem atbalstītājiem!” saka Kristaps.

Kategorijas