Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicinām Apes novada iedzīvotāju uz Lielo Talku

 

2018. gada 25. aprīlis 08:02

97

Pēdējā aprīļa sestdiena - 28.aprīlis ir tā diena, kad visa Latvija tiek aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs Lielās Talkas 2018 ietvaros. Apes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane aicina iesaistīties Lielās talkas darbos Apes novadā.

Apes pilsētā plānots sakopt centra teritoriju - novāks vecos, nokaltušos kokus, zarus, savāks atkritumus. Pēc talkas visi aicināti pie ugunskura. Tikšanās 28. aprīlī plkst. 9.00, pie Apes novada domes, Stacijas ielā 2. Apē par talkas norisi atbildīgais – Gundars Pihlis, tālrunis: 29360499

Gaujienas pagastā sakops teritoriju pie Kungu kapličas un Ceverkalna avotiņa, veiks labiekārtošanas darbus Anniņu muzeja estrādē, vāks atkritumus Gaujienas pagasta teritorijā esošajās dabas takās. Pēc talkas visi aicināti pie ugunskura. Gaujienas pagastā atbildīgais par talkas norisi ir Raivis Kalniņš tel. 27841091

Trapenes pagastā sakops Absolventu birzs teritoriju, novāks vecās lapas, savāks atkritumus ceļa malās. Pēc Talkas visi aicināti uz maltīti. Trapenes pagastā atbildīgais par talkas norisi ir Antis Maltenieks, tel. 29939921

Virešu pagastā strādās Vidagas estrādē, novāks vecos nokaltušos kokus, zarus, savāks atkritumus. Atbildīgais par talkas norisi Virešu pagastā ir Māris Ceļmillers, tel. 26170191.

"Šā gada Lielās Talkas sauklis ir Mainām Latviju! Maināmies paši!, atgādinot Latvijas iedzīvotājiem, ka tikai mūsu rokās ir Latvijas labklājība, tīrība un ilgtspēja. Padarīsim tīrāku un skaistāku vietu, kurā dzīvojam un strādājam!" aicina I.Ērmane.

Viņa arī informē, ka Apes novada pašvaldība, domājot par videi un sabiedrībai draudzīgu risinājumu, ir izveidojusi zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukumu, kas ir pieejams ikvienam novada iedzīvotājam, lai bez maksas nodotu zaļos un dārza atkritumus, kas rodas dārzu un parku kopšanas rezultātā.

Kompostēšanas laukumā netiks pieņemti citi bioloģiskie atkritumi, piemēram, pārtikas atlikumi. Par iespēju izmantot pakalpojumu lūdzam zvanīt pa tālruni 29360499.

Kategorijas