Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Posīsimies latviešu tautas kino svētkiem!

2009. gada 11. decembris 08:56

350

Visi, kas strādājuši pie Jāņa Streiča filmas “Rūdolfa mantojums” radīšanas un visi, kas to gaidījuši gadiem ilgi, filmas pirmizrādi nākamā gada 15.janvārī uzskata par tautas svētkiem. Tāpēc, ka filma netieši skar latvju tautai iemīļoto Skroderdienu tēmu, tāpēc, ka mūsdienu pelēkajā ikdienā tā ļaus uzgavilēt tautas sirsnībā, smaidā un mīlestībā. Kā mums visā tā patlaban trūkst!

Vislatvijas pirmizrāde notiks 15.janvārī gandrīz visos Latvijas kinoteātros. Smiltenes “Kino 80” rādīs filmas HD (augstas izšķirtspējas) kopiju, tas šajā kinoteātrī būs pirmo reizi. Tāpēc seansu skaits dienā ir ne vairāk par divi, toties izrādīšana ieplānota vismaz līdz 31.janvārim.

Smiltenes kinoteātris apkalpo bijušo Valkas, Alūksnes, Gulbenes rajonu iedzīvotājus. Līdz šim no Smiltenes attālākajiem kino mīļotājiem allaž bijušas nelielas problēmas ar vietu rezervēšanu. Sarakste e pastā, sarunas un dažkārt pārklausīšanās telefonā – tas nav visai ērti.

Ir priekšlikums. No 5. līdz 8.janvārim kinoteātris piedāvās biļešu rezervēšanu uz vietām – pilsētās, novados. Tur kur atrodas atsaucīgi, ieinteresēti cilvēki palīdzēt savējiem šajā lietā. Mēs domājam, ka tas varētu notikt pilsētu, novadu bibliotēkās Tūrisma informācijas centros, kur tādi ir, arī mācību iestādēs un citur. Kinoteātris piedāvās vairāku izrāžu zāles plānus dažādu sākumu izrādēm – plašākai izvēlei. Apmeklētājs var norezervēt vietas, saņemot par to apstiprinājumu speciālā numurētā taloniņā, kuru izrādes dienā pirms seansa izpirks biļetēs kino kasē. Vienas biļetes cena Ls.1,60. Nedēļā pirms pirmizrādes atlikušās vietas realizēs kinoteātrī.

Priekšlikumus no visu minēto bijušo rajonu pilsētām un novadiem gaidām decembrī, informējot mūs par to pa tel. 64707084, vai e pastā kino80@smiltene.lv.

Kategorijas