Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Būs konference "Vide un mēs. Ko varam darīt labāk?"

Agita Bērziņa

2018. gada 27. aprīlis 08:18

59

9.maijā Alūksnē notiks konference "Vide un mēs. Ko varam darīt labāk?".

Alūksniete Kristīne Irtiševa pastāstīs, kas ir bezatkritumu (Zero Waste) dzīvesveids un kā viņa to praktiski piekopj, SIA "Pilsētvides serviss" kliedēs apjukumu saistībā ar atkritumu šķirošanu un nodošanu Alūksnē, Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekte Madara Sidega iepazīstinās ar Alūksnes pilsētvides uzturēšanu un attīstību, Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" direktors Māris Lietuvietis stāstīs, kā mums kopā labāk rūpēties par skaisto ezeru, ZS "Sprogas" un NVO ļaudis iedvesmos ar savu pieredzi, kā līdzdarboties vides uzlabošanā un uzturēšanā.

Alūksnes novada pašvaldības īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis informēs, kādu un kā atbalstu vides uzlabošanai iedzīvotāji var saņemt pašvaldībā, ar savu, vēl pagaidām noslēpumainu, skatījumu un domām par vides un cilvēka attiecībām dalīsies pazīstamais biologs un žurnālists Māris Olte. Noslēgumā būs diskusijas nelielās grupās par Alūksnes pilsētvides attīstības iespējām un iedzīvotāju vajadzībām attiecībā uz vides uzturēšanu. Pasākuma laikā Alūksnes Invalīdu biedrība piedāvās iegādāties pašgatavotus auduma maisiņus un citus izstādājumus, kas tapuši no audumu pārpalikumiem.

Konferenci organizē biedrība Alūksnes NVO atbalsta centrs sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fonds, Alūksnes novads, biedrību Alūksnes lauku partnerība un Alūksnes Invalīdu biedrību.

Kategorijas