Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar gaismu sirdī

2009. gada 11. decembris 14:53

642

Trapenes ciemats mūs sagaidīja ar lapegļu alejas vēja vijoļu skaņām, ar gaismām māju logos...
Sestdienas pievakarē Trapenes tautas namā pēc Inas Javas iniciatīvas, ar direktores Svetlanas Spalviņas un bibliotēkas vadītājas Dzidras Zariņas atbalstu notika krāšņs pasākums, veltīts Vēsmas Kokles - Līviņas grafikas darbu izstādei, kā arī viņas dzejai un mūzikai.Tautas nama mazajā zālē bija skatāma Vēsmas grafikas darbu izstāde, par kuras iekārtošanu bija parūpējusies Edīte Kaktiņa. Neskatoties uz telpas nelielajiem izmēriem, darbu izvietojums bija plašs un pārredzams. Ar neizsīkstošu enerģiju un fantāzijas lidojumu veidotie darbi šķita interesanti un neparasti. Ar stingru roku veidoti, bet trausli kā mežģīnes. Skaisti!
Lielajā zālē Inas Javas vadībā skanēja koncerts, kurā galvenokārt tika izmantota Vēsmas Kokles - Līviņas mūzika un dzeja ar Inas Javas muzikālo apdari. Te Inas talants un mīlestība uz mūziku parādījās visā pilnībā. Pāris mēnešu laikā, ar vienu mēģinājumu nedēļā, viņa bija uzbūrusi jauku, pārsteidzošu uzvedumu ar vairāk nekā trīsdesmit Vēsmas Kokles - Līviņas un pašas sacerētām dziesmām.

Vispirms uz skatuves parādījās paši mazākie – pirmsskolas bērnu vokālais ansamblis “Cālēni”, ar dziesmām un kustībām izpildot melodijas no dzejnieces grāmatas “Cāļu un kaķu dziesmas”. Vēlāk mazajiem māksliniekiem pievienojās bērnu popgrupa “Skabargas”, tad uzstājās jauniešu popgrupa “Twisters”, kura savā programmā bija iekļāvusi arī baleta elementus.
Beidzot cēli un svinīgi zili melnajos tērpos uznāca deviņas vokālā ansambļa “Ilūzija” dalībnieces, pārsteidzot visus ar vokālo izpildījumu. Kad atskanēja dziesma “Ar gaismu sirdī” ar Vēsmas Kokles Līviņas vārdiem un mūziku, šķita, neesam vairs zālē, bet pasaules plašumos, kur skaņas aizplūda tālu jo tālu, sildot mūsu visu dvēseles... Ar ziediem, laba vēlējumiem, apsveikumiem un sarunām par nākotnes sadarbību beidzās pasākums bijušās baronu Vulfu medību pils kamīnzālē.

Kategorijas