Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vidzemes šosejas pieturas” piedalīsies 5. Tūrisma informācijas tirgū Preiļos

28. aprīlī Latgalē, Preiļos notiks 5. Latvijas Tūrisma informācijas tirgus, kurā jau otro gadu zem kopīgā sadarbības projekta nosaukuma “Vidzemes šosejas pieturas” tiks popularizēti Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadi.

Jau pirms četriem gadiem Bauskā tika iedibināta tradīcija, ka pirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma visas Latvijas tūrisma informācija sniedzēji pulcējas uz tūrisma izstādi - gadatirgu, lai popularizētu savus novadus, pilsētas un vienlaikus tuvāk iepazītu novadu, kur notiek kārtējais pasākums. Izlozes kārtībā ik gadus tiek noteikta nākošā Tūrisma gadatirgus norises vieta. Notiek koncerti, konkursi, loterijas, ir iespēja iegādāties mājražotāju un amatnieku izstrādājumus. Šogad pasākums notiks reizē ar Pavasara gadatirgu Preiļos.

Tūrisma informācijas tirgū šogad piedalīsies 56 dalībnieki- novadi, iestādes, organizācijas 32 stendos, tai skaitā Lietuvas - Moletai, Utenas, Anykščai, Zarasai, Ignalinas un Biržai pašvaldības, tādēļ būs iespēja par mūsu reģiona tūrisma piedāvājumu informēt lietuviešu kaimiņus.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar visu četru novadu daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu, kas apkopoti tūrisma kartē “Vidzemes šosejas pieturas”. Jaunā karte, kas ietver tematiskās dabas, kultūrvēstures, amatu prasmju, gardēžu un piedzīvojumu “pieturas,” šogad izdota ne tikai latviešu, angļu, igauņu, krievu un lietuviešu, bet arī vācu valodā. Popularizēsim arī pasākumus mūsu novados, tai skaitā Tūrisma ralliju “Vidzemes pieturu piedzīvojums”, kas caur mūsu novadiem vīsies jau 26. maijā, un visas sezonas garumā plānoto akciju “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas”. Tūrisma stendā “Vidzemes šosejas pieturas” šogad strādās Raunas un Apes novadu tūrisma speciālisti, piedāvājot gan informāciju, gan arī vietējo ražotāju produkcijas degustācijas.

Esiet laipni gaidīti Preiļos, stendā “Vidzemes šosejas pieturas”!

Kategorijas