Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šodien vairāki simti alūksniešu līksmos Kalnciema kvartālā

 

2018. gada 5. maijs 06:56

1790

5. maijā, sestdien, plkst. 10.00-23.00 Kalnciema kvartālā norisināsies Alūksnes svētki, kas Kalnciema kvartāla tirgū pulcēs vairāk nekā 30 Alūksnes novada zemniekus, mājražotājus un amatniekus, sarūpēs izklaidējošus priekšnesumus un darbnīcas ģimenēm ar bērniem. Koncerti, dejotāji, sarunas, muzeju aktivitātes – vairāki simti alūksniešu vienuviet!

Svinot Alūksnes svētkus, tirgus preču klāstā būs novadam raksturīgie produkti – profitroļi, Alūksnes ezera zuši, žāvēta gaļa, vietējās kūkas un citi gardumi. Varēs iegādāties arī daudzveidīgus amatniecības izstrādājumus, rotas, drēbes un rotaļlietas. Lai vieglāk ievērotu Alūksnes novadā ražotos produktus un preces, būs īpašas atpazīšanas zīmes.

Rītu alūksnieši aicina sākt aktīvi, orientierists Edgars Bertuks un arhitekts, Latvijā zināms arī kā maratonists Dins Vecāns aicina plkst.10.00 tikties pie Kalnciema Kvartāla un doties rīta skrējienā pa Pārdaugavu, iepazīstot gan arhitektūru, gan apskatot ziedošu Botānisko dārzu.

Plkst. 11.00 paredzēts Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra priekšnesums, kas kopš savas dibināšanas kolektīvs ir ikgadējo konkursu, mūzikas festivālu un tradicionālo Dziesmu un Deju svētku dalībnieks.

Apmeklētājiem būs redzama īpaša programma “Malēnieši smalki ļaudis” – atspoguļo lauku ierēdņu ikdienu pirms 100 gadiem. Programmu izpilda precēto pāru deju kopa “Jukums”, un folkloras kopa “Putnis”. Visas dienas garumā gan sarunas ar zināmiem alūksniešiem, gan pilsētas iepazīšana konkursos un stāstos.

Visas dienas garumā īpašas meistardarbnīcas bērniem – varēs gatavot sapņu ķērājus vai izzināt ķīmijas noslēpumus laboratorijā, īpaša uzmanība Jauno fiziķu skolai ar īpašiem eksperimentiem un paraugdemonstrējumiem.

Vakarā no plkst. 19.00 uz skatuves kāps zināmi mūziķi, kuri par mājām sauc Alūksni – Ilga Bērziņa ar Jazz programmu, Lauris Amantovs, Zintis Žvarts un Romāns Vendiņš ar draugiem, Dainis Dobelnieks no grupas “Eolika”, dziedātāja Kristīna Zaharova, aktieri – Anta Aizupe un Raimonds Celms. Vakara gaitā arī labdarības izsole ar vērtīgām, alūksniešu radītām lietām.

Pasākuma programma:

Dienas daļa

10.00-16.00 zemnieku un amatnieku tirgus ar dalībniekiem no Alūksnes

10.00-16.00 radošas darbnīcas bērniem

10.00-11.30 rīta rosmes skrējiens pa Pārdaugavu kopā ar arhitektu Dinu Vecānu un maratonistu Edgaru Bertuku

11.00-11.30 Alūksnes pūtēju orķestris

12.00 Dejo “Jukums” un uzstājas folkloras kopa “Putnis” ar programmu - "Malēnieši smalki ļaudis"

13.00 Dejo “Jandāls”

14.00 Vokālais ansamblis “Canticum”

Vakara daļa

19.00-23.00 koncertprogramma ar mūziķiem un aktieriem no Alūksnes

Linda un Dana Berkules

Una Tomiņa

Paula Pūpola

Artūrs Pūpols

Sandija Dovgāne

Lauris Amantovs

Zintis Žvarts, Romāns Vendiņš ar draugiem

Rita Staune

Dainis Dobelnieks

Ilga Bērziņa ar ģimeni

Kristīna Zaharova

Anta Aizupe

Raimonds Celms

An un Madis

Kategorijas