Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ceļam uz Mārkalni veiks dubulto virsmas apstrādi

Līga Vīksna

2018. gada 8. maijs 08:06

290

Par valsts finansējumu Alūksnes novadā šogad paredzēti remontdarbi uz valsts nozīmes autoceļa Kolberģis – Ponkuļi (V 390). Šā ceļa posmā no pagrieziena pie Lāzberģa līdz Mārkalnei, kur šobrīd ir grants segums, veiks dubulto virsmas apstrādi ar metodi, kāda tiek izmantota arī ceļam Alūksne – Liepna.

Valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts ceļi” Komunikācijas daļas projektu vadītāja Brigita Višņevska “Alūksnes Ziņām” apstiprina, ka šogad plānots veikt dubulto virsmas apstrādi uz valsts vietējā ceļa Kolberģis – Ponkuļi nepilnus piecus kilometrus garā posmā līdz Mārkalnei. Tas būs posms no 3,2.kilometra līdz 7,9.kilometram.

“Minētais ceļa posms ir Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību prioritāšu sarakstā vienā no pirmajām pozīcijām un pirmā prioritāte starp Alūksnes novada valsts vietējiem autoceļiem.  Alūksnes novada pašvaldība lūgusi šo ceļa posmu sakārtot saistībā ar skolas slēgšanu Mārkalnē.

Esošais grants segums uz šā ceļa ir novērtēts kā slikts. Uz šā ceļa ir salīdzinoši liela satiksmes intensitāte - 320 transportlīdzekļi diennaktī,” stāsta B.Višņevska.

Kādas būs remontdarbu izmaksas, B.Višņevska vēl neatklāj, norādot, ka šobrīd notiek iepirkums darbu veikšanai. Darbu izpildes termiņš no brīža, kad tiks noslēgts līgums ar būvnieku, būs 75 dienas jeb nepilni trīs mēneši.
 
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis uzsver – Mārkalnes ceļa remonts notiks valsts autoceļu sakārtošanas programmas ietvaros grants seguma ceļiem. “Mārkalnes ceļu remontēs, apgūstot citu valsts programmas finansējumu, nekā valsts autoceļam Alūksne – Liepna, kur jau pirms dažiem gadiem sāka virsmas dubulto apstrādi. Alūksnes novada pašvaldības prioritāte joprojām ir arī autoceļa Alūksne – Liepna sakārtošana un virsmas apstrāde, no tā neesam atteikušies un pamazām, pa gadiem, iesim uz priekšu,” saka A.Dukulis.

Kategorijas