Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Radošums un sadarbība no dažādiem skatu punktiem

Agita Bērziņa

2018. gada 9. maijs 08:19

81

15.maijā no pulksten 10.00 līdz 13.00 Alūksnes Mākslas skolā ikviens interesents aicināts uz radošumu, sadarbību un radošu sadarbību skatīties citām acīm Alūksnes un Apes novada fonda projekta “Radošā potenciāla skola” noslēguma pasākumā “Radošums un sadarbība”, aicina projekta vadītāja Ilze Zvejniece.

Otrdienas priekšpusdienā iepazīstināsim ar projektā paveikto, rezultātiem, veiksmēm un izaicinājumiem, lai citi var mācīties no mūsu neveiksmēm. Latvijas Universitātes studente Lelde Gusta iepazīstinās ar pētījumu par Alūksnes un Apes novada fondu kā sadarbības veicinātāju. Tāpat dalībniekus gaidīs 5 stāsti no Alūksnes, Apes un Gulbenes novadiem par dažāda veida radošiem projektiem, kuru pamatā ir cieša sadarbība starp dažādā, organizācijām un vienkārši cilvēkiem.

Radošs var būt ikviens un jebkurā brīdī, neatkarīgi no nodarbošanās veida, tāpēc mūsu izaicinājums bija vērot, pamanīt detaļas, lai no tām veidotu ko jaunu sev un citiem. Projektā, kas sākās 2017.gada maijā, vairāk nekā 10 aktivitāšu laikā aicinājām NVO, pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus un citus interesentus iepazīt vienam otra darbību, veidot jaunas sadarbības un attīstīt savu radošumu, mēģinot apvienot neformālās izglītības, akadēmiskās un biznesa vides elementus ar gastronomiskām baudām, mācību vizītēm uz Zviedriju un Igauniju, dažādu paaudžu satikšanās un mācīšanās prieku.

Projekta galvenais mērķis ir stiprināt Alūksnes un Apes novadu NVO kapacitāti, meklējot jaunus darbības un sadarbības veidus gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

Projekts “Radošā potenciāla skola” var notikt pateicoties Ziemeļvalstu Ministru padomes un Alūksnes novada pašvaldības finansiālajam atbalstam.

Kategorijas