Aluksniesiem.lv ARHĪVS

45. Vaidavas kausa izcīņa motokrosā tuvojas ar jaunumiem

Motokrosam “Vaidavas kauss” klāt 45. jubilejas sacensības! Svētdien, 20. maijā Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē atkal pulcēsies sportisti un līdzjutēji uz “Vaidavas kausa” izcīņu motokrosā. Noturīgas sportiskās tradīcijas un azarts nenorimst, tādēļ Apē atkal būs klāt daudzi spēcīgi Latvijas, Igaunijas un vairāku citu valstu sportisti. Uz starta gaidīsim arī Apes un Alūksnes novadu motosportistus!

Šogad paredzēta paplašināta sacensību programma, startēs vairāk motociklu klases kā pērn. Skatītāji varēs vērot spraigas cīņas gan MX1, MX2, gan Blakusvāģu, Blakusvāģu Veterānu, gan arī vēl vairākās solo motociklu klasēs: MX14+, MX25+, MX30+, MXVeterāni (sportisti ar MX40+;MX45+ licencēm), MXSeniori (sportisti ar MX50+ un MX55+ licencēm). Tādējādi gandrīz katrs Latvijas motosportists varēs rast iespēju piedalīties šajās sacensībās.

Neiztrūkstoši būs skatāma dalībnieku un līdzjutēju iecienītā atraktīvā “Zelta mopēds” balvas izcīņa. Šajā sacensību veidā jau trešo reizi tiek organizēts sešu posmu “Zelta mopēds” čempionāta sacensības, kuram dalībnieki jau cītīgi gatavo tehniku un domā par interesantu noformējumu.

Tuvojoties Vaidavas Kausa izcīņas 50. gadu jubilejai, šogad tiek iedibināta jauna tradīcija – „Ceļojošais Vaidavas kauss komandu vērtējumā”! Komandu vērtējumā ieskaiti dos 3 labākie rezultāti 3 dažādās motociklu klasēs (izņemot Zelta Mopēds) ar nosacījumu, ka vienai ieskaitei jābūt MX1 vai MX2 klasē.

Īpaša balva atkal gaidīs solo klašu sportistu, kurš veiks tālāko lēcienu slavenajā Klētskalna tramplīnā. Meistarīgākie MX1 un MX2 klašu sportisti tur "aizlidojuši" tuvu 50 metru atzīmei.

Notiks loterija uz ieejas biļetēm ar iespēju laimēt sponsoru gādātās vērtīgās balvas, no kurām vērtīgākā - "Husqvarna" zāles pļāvējs no Parki.lv.

Savukārt jau sestdienas, 19. maija vakarā sacensību līdzjutēji varēs atpūsties “Moto ballītē” Apes tautas namā kopā ar grupu “Ceļojums".

Sacensību organizatori - “Motoklubs Ape” atkal aicina uz sacensībām visus iepriekšējo gadu Vaidavas Kausa laureātus! Ieeja sacensībās (iepriekš gan piesakoties pie organizatoriem!) viņiem būs bez maksas. Fanu teltī līdzjutējiem būs iespēja daudzus no laureātiem satikt, kā arī iegūt sportistu autogrāfus uz jaunajiem plakātiem. Garajam uzvarētāju sarakstam klāt pierakstīts 2017. gada uzvarētāja, seškārtējā “Vaidavas kausa” ieguvēja, leģendārā igauņu motokrosista Tanela Leoka vārds.

Intriga saglabājas - kurš sportists šoreiz izcīnīs galveno Vaidavas kausu? Tas noskaidrosies jau 20. maijā. Tehniski sarežģītā, interesantā Apes mototrase sportistiem vienmēr sagādā kādus pārsteigumus. Starp citu, būs izmaiņas arī paša trasē, par tām jau gādā sacensību direktors Sandris Janušs .

Pirmais sacensību starts tiks dots plkst. 11.30. Skatītāji varēs vērot arī motosportistu treniņus un kvalifikācijas braucienus, kas sāksies jau no 8.30.

Sacensību nolikums, dienas kārtība u.c. informācija - mājaslapā www.vaidavaskauss.lv .

Arī šogad , tuvojoties sacensībām, notiek konkursi novada laikrakstos.. Jāpiezīmē, ka pirmos ielūgumus uz motokrosu "Vaidavas kauss" jau ieguvuši erudīcijas spēles "Prāta laboratorija" uzvarētāju komandas "Ceturtais piegājiens" dalībnieki!

Kategorijas