Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Muzeju nakts Alūksnes muzejā

Agita Bērziņa

2018. gada 19. maijs 19:22

29509

Sestdien Muzeju nakts pasākuma laikā Alūksnes muzejā izstāžu zālē “Tornītis”, atklāja izstādi “Bērnības laiks. Toreiz un tagad”, kurai eksponātus sarūpējuši novada iedzīvotāji. Izstādes atklāšanā muzejs pateicās visiem, kuri atsaucās aicinājumam atnest senas un ne tik senas ar bērnību saistītas lietas – Ilgai Stradiņai, Anitai Salakai, Aivaram Puzulim, Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādēm “Pienenīte” un “Sprīdītis”, Mārītei Rezgoriņai, Gunitai Polkai, Emīlam Maļiņinam, Initai Veismanei, Aigaram Ribušam, Viktoram Skudrulim, Evai Aizupei, Evitai Cerbulei, Dacei Rateniecei, Tatjanai Jegorovai, Inese Strautiņa. Izstāde būs apskatāma visu vasaru.

Muzejā apskatāma vēl kāda ar bērnību saistīta izstāde - Jāņa Bites seno rotaļlietu kolekcija izstādē “Rotaļlietu stāsts jeb rotaļlietas ar laika zobu”. Izstādē apskatāmas rotaļlietas, kas ražotas Latvijā un Pasaulē no 1890-1991. gadam.

Muzeju nakts tēma visā Latvijā šogad ir "šūpulis" un  pasākumos un ekspozīcijās tiks vēstīts par Latvijas valstiskuma dzimšanu, brīvības jautājumiem, dzimtām un novadiem. Muzeju nakts interaktīvā norises vietu karte pieejama Kultūras ministrijas mājaslapā, savukārt interneta vietnē "www.muzeju-nakts.lv" var iepazīties ar izvērstu pasākumu programmu.

Kategorijas