Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novada bērni tiksies ikgadējos svētkos

Agita Bērziņa

2018. gada 28. maijs 08:21

152

Trešdien, 30.maijā, jau septīto reizi notiks Apes novada svētki bērniem, kuriem šoreiz mainīta būtība un dots nosaukums „Apes novada skolu un kultūras namu bērnu kolektīvu koncerts „Es zīmēju Latviju četros gadalaikos””. Koncerts Trapenes estrādē sāksies pulksten 18.00, un tajā uzstāsies Apes novada skolu un kultūras iestāžu bērnu kolektīvi.

“Mēs uzskatām, ka šādi svētki ir nepieciešami un ļoti vērtīgi, lai gan reizēm dzirdami dažādi viedokļi. Mūsu bērni ir mūsu prieks un lepnums! Visu gadu viņi cītīgi apmeklē nodarbības, skolotāji iegulda milzīgu darbu, lai pilnveidotu mūsu bērnus un iemācītu viņiem tikai pašu labāko. Un mums vajag ar to lepoties un vismaz vienreiz gadā kopā dziedāt, dejot, smieties un priecāties. Kopā izveidot skaistu koncertu sev, vecākiem, vecvecākiem, skolotājiem, radiem, kaimiņiem un viesiem,” stāsta svētku koncerta režisore Santa Sāre-Gerža.

Tradicionāli pirms koncerta visi dosies svētku gājienā. Gājiens sāksies ar nelielu atceres mirkli pie Ojāra Vācieša piemiņas akmens. Šajā dienā gan vecākiem, gan citiem interesentiem no pulksten 15.00 līdz 17.00 būs iespēja apmeklēt senlietu muzeju „Fazāni” un Trapenes muzeju. “Savu zemi un Latviju mēs zīmējam katrs pats savā sirdī. Kādas krāsas izvēlamies, tas ir no katra mums paša atkarīgs. Par to arī būs šāgada koncerta stāsts. Sāksim no baltas lapas un uzzīmēsim savu Latviju četros gadalaikos. Sajutīsim ziemas baltumu, pavasara zaļumu, vasaras siltumu, rudens krāšņumu,” saka režisore un sola, ka koncertā būs negaidīti pārsteigumi, burbuļi, rudens lietus, pavasara putnu dziesmas, vasaras garša un ziemas sniegs.

“Ceru, ka Trapenes estrāde būs piepildīta atvērtiem un smaidošiem vecākiem. Atnāciet ne tikai tāpēc, ka jānāk, bet tāpēc, lai svinētu svētkus no sirds un priecātos par mūsu lielāko laimi un lepnumu - mūsu bērniem. Es zinu, ka šis koncerts mums kopīgi izdosies kā dāvana Latvijai svētkos, jo sirdī mēs ļoti mīlam zemi, kuru liktenis mums ir uzdāvinājis,” saka S.Sāre-Gerža.

Kategorijas