Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Seniori tiksies sporta svētkos

Agita Bērziņa

2018. gada 29. maijs 08:04

230

2.jūnijā Alūksnes Pilssalas stadionā notiks piektie Alūksnes novada senioru sporta svētki. Tajos piedalīsies ne tikai Alūksnes novada seniori, bet ciemos ieradīsies arī seniori no Apes, Amatas un Gulbenes novadiem, kā arī biedrība “Rudens” no Rīgas. Svētkos piedalīties aicināts arī Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš un Labklājības ministrs Jānis Reirs.

Senioru svētkus organizē Alūksnes novada pašvaldība kopā ar Alūksnes pilsētas pensionāru biedrību “Sudrabs” un Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolu. “Kad pirms pieciem gadiem mēs kā biedrība pirmo reizi organizējām sporta spēles senioriem, neviens nevarēja iedomāties, ka pasākums kļūs tik nozīmīgs. Tagad to organizē pašvaldība, svētki kļūst arvien apmeklētāki un interese par tiem arvien palielinās. Šis ir šobrīd lielākais un arī vienīgais pasākums, kas pulcē seniorus no visa Alūksnes novada, turklāt aptver arī citus Vidzemes novadus. Iespējams, nākotnē tos varēsim saukt par Vidzemes reģiona sporta svētkiem, nevis tikai par Alūksnes novada senioru sporta svētkiem. Mums tam ir piemēroti apstākļi - Pilssalā ir brīnišķīgs stadions, kur organizēt šos svētkus un ar lepnumu aicināt ciemos. Piemēram, Rīgā senioriem šādus sporta svētku neorganizē, tādēļ viņi ar lielu prieku brauc pie mums,” stāsta biedrības “Sudrabs” vadītāja Gita Tortuze.

Seniori sacentīsies 14 disciplīnās - 11 individuālajās un trīs komandām paredzētajās. Stadionā notiekošo komentēs Vilnis Veļķeris un Edvīns Fricis Svars, videomateriālu uzņems Vilnis Blūms, bet par muzikālo pavadījumu visu spēļu laiku gādās Zigmārs Krūmiņš. Visi sporta spēļu dalībnieki varēs mieloties ar zupu, ko sponsorē šobrīd noslēpumā turēts labdaris, bet pēc sportošanas senioru sarunas un satikšanās turpināsies ar uzkodām un mūziku. Papildus sporta spēlēm Pilssalā notiks meistarklase pērļošanā, ko vadīs Skaidrīte Svara, kā arī varēs iegādāties “Sudraba” rokdarbu pulciņa dalībnieku veidotos pērlīšu izstrādājumus.

Kategorijas