Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ziemeru pils muiža - ceļojošā festivāla pieturvieta

Jūnija vidū –  17. jūnijā gaidāma jau 27. ceļojošā festivāla pieturvieta -  Vadātājs dosies uz Ziemeru pils muižu Alūksnes novadā. Sākums norises vietā- plkst. 16.00.


““Vadātājs” viennozīmīgi būs ieturēts ļoti mājīgā noskaņā. Grupa “Jūk” noteikti aicinās klausītājus teju vai uz skatuves, lai publika un mūziķi būtu kā pie viena galda, vienā teltī vai pie viena ugunskura. Ja kāds vēlas piespēlēt kādu instrumentu, var droši paķert līdzi, “ aicina Edgars Šubrovskis, grupas “Jūk” dalībnieks. Alternatīvā folkloras grupa “Jūk” uzstāsies gan Raunas Mazajā skolā, gan Ziemeru pils muižā.

Svētdien, 17. jūnijā, Ziemeru pils muižas “Vadātājā” būs skatāma komiķes Aivas Birbeles solo stendapa izrāde, un ar lekciju/diskusiju “Latvijas nenovērtētākās filmas” piedalīsies kino profesionāle Agnese Logina un kino režisore Liene Linde.

Ziemeru pils muižā dzirdēsim arī komponista Edgara Mākena solo koncertu. Ar performanci skatītājus priecēs spilgtā mūziķe Elizabete Balčus, kura 2018. gadā jau ir paspējusi uzstāties 30 dažādās zemēs. Vakara noslēgumā uzstāsies grupa “Jūk”.

Festivālā, kā jau ierasts, skatāma arī filmu programma – šogad LKA Nacionālās Filmu skolas jaunāko īsfilmu izlasei dots nosaukums “Kāpēc apklusa mūzika?”. Tajā iekļauti maģistra studiju programmas trešā semestra mācību darbi – etīžu cikls “Kino gleznas” (2018), ko veidojuši režisori Signe Birkova, Elita Kļaviņa, Marta Elīna Martinsone, Ieva Norvele, Māris Bezmers, Gunta Gaidamaviča, Adriāna Roze, Dāvis Dreimanis un Jānis Jozauskis un kura ietvaros kinovalodā pārtulkotas dažādas latviešu un pasaulslavenu mākslinieku gleznas. Programmu papildina bakalaura programmas studentes Tīnas Zariņas komēdija „Augstāk, tālāk, stiprāk” (2017) un režisora Rinalda Zelta diplomdarbs “Silts klusums” (2016), kā arī režisores Diānas Daukstes komiskā dokumentālā filma “VOVAS”, kas šopavasar izrādīta Rīgas Pasaules filmu festivālā.

Ceļojošais mūzikās un mākslas festivāls “Vadātājs” ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, un festivāls gaida ikvienu, kuram ir interese par mūsdienu kultūras aktualitātēm. Festivālu organizē biedrība “HI” un to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Kategorijas