Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Praktiskas apmācības vides jomā

Turpinot biedrības "Alūksnes nevalstisko organizāciju atbalsta centrs" 2018.gada tēmu par ilgtspējīgu un dabai draudzīgu saimniekošanu, aicinām uz praktiskām apmācībām "Vides nedarbi. Ilgtspējīga saimniekošana NVO" Alūksnes novada Sabiedrības centrā 2018.gada 13.jūnijā no pulksten 10.00 līdz 14.00.


Nevalstiskas organizācijas apvieno cilvēkus, kuriem rūp, kas notiek un kā notiek, un kuri var rādīt labāko piemēru apkārtējiem dažādās dzīves jomās, arī to, kā attiekties pret vidi, lai nākamajām paaudzēt dzīves kvalitāte nepasliktinātos. Tāpēc apmācībās pētīsim, kādus videi draudzīgus saimniekošanas risinājumus radušas NVO Latvijā un ko no tā varam izmantot mēs, un apskatīsim praktiskus soļus, ko darīt savā organizācijā un pasākumu īstenošanā, lai ne tikai vārdos, bet arī darbos kļūtu videi draudzīgāki.


Apmācības vadīs neformālās izglītības trenere, projektu vadītāja un vides jautājumu aktualizētāja Santa Krastiņa no Rīgas. Bezatkritumu dzīvesveida (Zero waste) veidošanas pieredzē dalīsies arī Sigita Mūrniece no Zeltiņu pagasta, kura ne tikai savā ģimenē rūpējas par to, lai neradītu atkritumus, bet organizē izglītojošas aktivitātes pagasta bērniem un jauniešiem.


Pasākums notiek projekta "Alūksnes NVO atbalsta centrs - vēl draudzīgāks" laikā, ko atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, un projekta "Videi draudzīgas NVO Alūksnes novadā" laikā, ko atbalsta Alūksnes novads.





Kategorijas