Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pārliecinoša “NordOst” komandas uzvara

Jūrmalā, Lielupes akvatorijā, 2.jūnijā startēja atklātā Latvijas čempionāta ūdens motosportā ātrumlaivām 1.posms. Biedrības “Ūdens motosporta klubs NordOst” izveidotā komanda startēja sešās laivu klasēs ar septiņiem pilotiem, tādējādi piesakot sevi Latvijas čempionātā jau no 1.posma kā pretendentu uz kopvērtējuma klubu kausu.

Komandā tika iekļauta jauna un perspektīva braucēja Nida Kilinskaite no Lietuvas, kura startēja jauniešu klasēs GT-15 un JT-250, un Gints Puriņš RN-2000 klasē, aizvietojot komandas līderi šajā klasē Normundu Sniķeri. Iepriekšējās sezonas debitanti Roberts Minings un Monta Melzoba pārstāvēja GT-30 klasi, Edgars Špacs - S- 550 un Kristers Musts - OSY-400. Sportistu un tehnikas sagatavotības līmenis atļāva visiem sportistiem cīnīties par godalgotām vietām jau ar pirmo braucienu, un triju braucienu kopsummā savās klasēs pārliecinoši uzvarēja Nida Kilinskaite (JT-250), Kristers Musts (OSY-400) un Edgars Špacs (S-550).

Ļoti dinamiskā cīņā starp pieredzējušo igauņu pilotu Aivaru Komisāru un talantīgo Bauskas braucēju Miku Zaharčenoku GT-30 klasē Roberts Minings izrādīja atzīstamu cīņas sparu, izcīnot 3.vietu un atstājot intrigu uz turpmākajiem posmiem. Arī Monta Melzoba parādīja prasmi taktiski turēt līderus aiz sevis un radīt savā ziņā “galvassāpes”, paliekot uzreiz aiz pjedestāla.

Kluba veterānam Gintam Rozenbergam - 3.vieta S-550 klasē, Gintam Puriņam RN-2000 klasē un Nidai Kilinskaitei GT-15 klasē – 2.vieta.
Sacensību laikā dramatisku avāriju piedzīvoja RN-2000 pilots Jānis Simonovs no komandas “Paisums”, pilnībā iznīcinot laivu un gūstot traumas. Šeit arī varēja novērtēt Latvijas glābēju profesionālo darbību cilvēku glābšanā uz ūdens. Šis negadījums radīja sacensību pārtraukumu uz ilgāku laiku, bet, uzzinot, ka Jānim nav traumu dzīvības apdraudējumam, sacensības tika turpinātas.Izcīnīto punktu skaits ļāva otro reizi kluba vēsturē kopš 2010.gada Alūksnes posma ieņemt 1.vietu kādā no Latvijas čempionāta posmiem. Tuvākā sekotāja komanda - “Mēmeles sports” no Bauskas - tika apsteigta par 84 punktiem, bet
“Motosports 77” no Aizkraukles - par 237 punktiem. Tagad komanda gatavojas 2.posmam 16.jūnijā Jēkabpilī šādā pašā sastāvā, bet uz sacensībām Alūksnē komanda būs plašāk pārstāvēta. Tad uz starta būs Normunds Sniķers RN-2000 klasē, Zigfrīds Bitainis O 350 klasē un, cerams, debitēs Arturs Brahmanis GT-15 klasē, kurš apguva iemaņas kluba rīkotajā “Formula Future” nometnē 2017.gada vasarā.

 

Kategorijas