Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vieniem dod, otriem nedod


Alūksnes novada domes sēdē deputāti nolēmuši piešķirt finansējumu no atsavināšanas procesā gūtajiem līdzekļiem, lai nodrošinātu Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējumu nekustamo īpašumu pieslēgumiem pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai.

Šim mērķim piešķīra papildus finansējumu – 12 970 eiro. Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis norāda – saņemti 33 privātpersonu pieteikumi pieslēgumu ierīkošanai. “Pašvaldības budžetā šim mērķim bija paredzēti 14 000 eiro: 4000 eiro tika iztērēti, lai īstenotu pērn noslēgtos līgumus, un 10 000 eiro palika šim gadam. Lai visiem, kuri pieteikušies, pieslēgumus ierīkotu, vajag papildus finansējumu,” skaidro I.Berkulis.

Deputāts Ainars Melders interesējās, kāpēc šo visu neveic pašvaldības ūdenssaimniecības uzņēmums SIA “Rūpe”, kas sniedz šos pakalpojumus, bet gan pašvaldība. “Tas ir viņu bizness! Kā dome to iegrāmatos? Pārējie, kuri izdarīja par savu naudu, būs kā muļķīši. Domei nav šādi jādala nauda. Tas ir “Rūpes” uzdevums: veidot pieslēgumus,” pauda A.Melders. Finanšu nodaļas vadītāja Evita Ņedaivodina uzsver – šāda rīcība ir pašvaldības brīva iniciatīva. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis piebilst – šāda rīcība, tāpat kā piešķirot pašvaldības finansējumu pagalmu labiekārtošanai pie daudzdzīvokļu mājām, ir “sava veida burkāns”, lai ierīko pieslēgumu.


“Tomēr uzskatu, ka tas nav pareizi. Dome dod naudu privātpersonām, lai ierīkotu pieslēgumus ūdensvadam un kanalizācijas sistēmai, bet tajā pašā laikā Torņa ielas 15.nama dzīvokļu īpašniekiem, kuru dzīvokļi cieta gāzes eksplozijā, neiedod, jo tas esot privātīpašums. Jautājumu par pieslēgumiem pašai “Rūpei” vajadzēja risināt – arī finansiāli palīdzot cilvēkiem, nevis caur domi,” uzskata A.Melders.


Kategorijas