Aluksniesiem.lv ARHĪVS

EKO laukumā Apē pieņems arī apavus

Agita Bērziņa

2018. gada 15. jūnijs 08:00

122

SIA “ZAAO”, paplašinot atkritumu šķirošanas iespējas, piedāvā jaunu pakalpojumu dalīto atkritumu pieņemšanas laukumos. Turpmāk iedzīvotāji EKO laukumos, tostarp arī Apē, bez maksas var nodot apavus, savukārt par maksu - arī logu stiklu, TV un datoru monitorus, vieglo automašīnu riepas.


SIA "ZAAO" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Jegorova skaidro, ka iedzīvotāji bez maksas var nodot gan lietotus, gan vēl nelietotus apavus: kurpes, sandales, sporta apavus, kas vēl varētu noderēt citiem. Apaviem jābūt pa pāriem, sausiem un tīriem, tiem var būt nepieciešami labojumi (piemēram, rāvējslēdzim, papēdim). Pilnībā sabojāti un nelietojami apavi netiks pieņemti, tāpat nodošanai neder arī gumijas zābaki. Jautājot, kas ar apaviem tiks darīts tālāk, L.Jegorova skaidro, ka tos nodos sadarbības partnerim, kas apavus nogādās uz valstīm, kur tie vēl kādam var būt noderīgi un tiks lietoti.


EKO laukumos bez maksas tiek pieņemti pārstrādei derīgie materiāli: papīrs un kartons, dzērienu kartona iepakojums (tetrapakas un elopakas), polietilēna plēve, PET dzērienu pudeles, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas pudeles un kannas, pudeļu un burku stikls, metāla iepakojums (piemēram, skārdenes un konservu kārbas) un metāla sadzīves priekšmeti, neizjauktas sadzīves elektriskās un elektroniskās iekārtas (izņemot TV un datoru monitorus).

Kategorijas