Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gatavojas “Kāpai”

Agita Auziņa

2009. gada 8. decembris 10:42

1092

Nākamā gada jūlijā Alūksnes novadā  norisināsies vairāku dienu starptautiskās orientēšanās sacensības “Kāpa 2010”. Lai iepazītos ar sacensību vietu un pārrunātu sacensību organizatoriskos jautājums, Alūksnē uz pirmo vizīti ieradās sacensību organizatoru delegācija.

Sarunās un plānošanā piedalījās galvenais tiesnesis Māris Blodons, startu vecākie tiesneši Andris Žilko un Andrejs Vīķis, sacensību galvenā sekretāre Aija Zaula, sacensību direktors Indulis Peilāns, Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris. Alūksnē sacensību “Kāpa” laikā notiks arī orientēšanās sacensības sportistiem ar īpašām vajadzībām, tāpēc Alūksnē ieradies bija arī viņu pārstāvis Jānis Berks.

Apskata sacensību norises vietu
Vizītes galvenais mērķis bija iepazīties ar sacensību norises vietu dabā. “Sākumā jau jādomā par uzņemšanu – jāparedz vieta automašīnu novietošanai, telšu pilsētiņai, kas varētu būt Pilssalā. Tikai pēc tam seko jautājums par sacensību norises vietu. Esam paredzējuši pirmajā dienā sacensības rīkot Rezakas mežos Alsviķos, otrajā dienā – Nacionālo Bruņoto Spēku Kājnieku skolas Strautiņu mācību poligonā Silaktos, trešajā dienā – biatlona un slēpošanas bāzē “Mežinieki” un tur piegulošajos mežos. Otrās dienas vakarā paredzēts arī pilsētas sprints, kad sportisti orientēsies pilsētas ielās un parkos. Tā varētu būt interesanta sacensība tieši iedzīvotājiem.  Tāpat saistošs varētu būt trešās dienas finišs, kas būs izvietots pilsētas parka teritorijā,” skaidro V.Veļķeris. Sacensību noslēgums un apbalvošana paredzēta Pilssalas estrādē.

Būs ne mazāk kā 1500 dalībnieku

“Darāmā ir ļoti daudz. Nevar noslēpt to, ka ziemas kavēšanās mums nāk par labu, jo varam veikt dažādus tehniskus darbus sacensību vietās. Ja zemi klātu sniega sega, to izdarīt nevarētu. Laiks no pavasara, kad nokūst sniegs, līdz jūlijam ir īss, tāpēc visus darbus pa šiem dažiem mēnešiem nevarētu pagūt izdarīt, tāpēc esam sākuši gatavoties jau laikus,” pauž V.Veļķeris.
Šis nepārprotami būs viens no nedaudzajiem nākamā gada lielākajiem sporta notikumiem Alūksnes novadā. Sacensībās varētu piedalīties 1500 līdz 1700 dalībnieku no vairāk nekā desmit dažādām valstīm vecumā no 8 līdz pat 80 gadiem. “Tas būs vairāku dienu pasākums, kas nesīs ieguvumu arī vietējiem uzņēmējiem, kuri sportistiem varēs piedāvāt dažādus savus pakalpojumus. Gribētu mudināt uzņēmējus padomāt par izklaides iespējām sabraukušajiem orientieristiem, piemēram, braucienus ar ūdensslēpēm, katamarāniem. Tāpat arī šīs būs labas dienas viesu namiem un kafejnīcām,” saka V.Veļkeris.

Kategorijas