Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novada senioru apvienība Lapsenes koncertu sniedz sociālās aprūpes centrā ,,Alūksne’’

Šodien ar prieku sociālās aprūpes centra klienti sagaidīja Apes novada senioru apvienību Lapsenes , kuri šeit ar koncertu viesojās jau otro reizi. Šogad viņas atbrauca atkal dalīties savās pārdomās kā dzīvojam Latvijas 100 gades svētku zīmē. Lidojot un visu vērojot gan no augšas, gan no zaļās zemes viņām izskatās, ka dzīvojam tā kā mazliet nesaprasti un atstumti. Lapseņu pārdomas saucās ,,Savādi gan’’ un kā pašas teica tajās nav nekā personīga.

Visas Lapsenes uzstājās ar savām lellēm. Darbojās Zaķis, Govs, Cūka, Aita, Suns un katram bija savs sakāmais. Pasākums sākās ar dziesmu ,,Šalc zaļais mežs’’ Ieskatam , ko par to teica Zaķis- Jā, tā savādi gan. Tur kur meži zaļoja pirms pāris dienām, tur tagad pilns ar vīriem baltās cepurēs, zāģi dzied, traktori rūc, un koki gāžas. Manai zaķu dzimtai vairs nav kur paslēpties. Pavisam savādi. Paskatos pa kreisi- jau redzu Igaunijas zaķēnus, pa labi- jau leišu zaķēnus, bet priekšā varenās Krievzemes meži. Visa Latvijas zaļā rota pazudusi. Nu savādi.
Visa pasākuma laikā Lapseņu redzējums mijās ar dzeju nu dziesmām Par Latviju.

Kā pašas Lapsenes teica: Paldies Dievam, ka mums ir sava zeme, sava valoda ,,Jo savu visskaistāko zemi Dievs ir atdevis mums”!

Tā kā šajā nedēļā svinēsim Jāņus, tad arī zāle un dekorācijas bija pieskaņotas Līgo dienai. Cienastā bija arī Jāņa siers, kuru sējusi kāda lauku mammīte, kurai savos 80 gados vēl ir kūtī gotiņa. Paldies viņai par sūtījumu. Paldies Lapsenēm!

Sirsnīgus pateicības vārdus ciemiņiem veltīja centra direktora pienākuma izpildītāja Baiba Meistere ar novēlējumu arī turpmāk paturēt veselīgos dzēlienus un smaidu un piekodināja atkal braukt ciemos.

Kategorijas