Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Projekta NordPlus Junior partneru pēdējā tikšanās Dikļos

Trapenes sākumskola

2018. gada 26. jūnijs 06:51

670

Jūnija vidū Dikļos un Zilākalnā norisinājās projekta NordPlus Junior ,,First timers" noslēdzošā tikšanās.

Tikšanās temats bija ,,Mazais iedzīvotājs", kura darba procesa rezultātā tapa grāmata par visu trīs partnervalstu pilsētu/pagastu simboliku, nozīmīgajām vietām, tradicionālajiem svētkiem. Darba process tika atspoguļots caur fotoobjektīvu, kas tika prezentēts citiem partneriem. Tikšanās laikā bija iespēja ielūkoties Jura Neikena Dikļu pamatskolas pirmsskolas grupās gan Dikļos, gan arī Zilākalnā, kā arī pašā skolā. Trapenes sākumskolas pārstāvji devās brīnišķīgā ekskursijā pa Dikļiem, kāpa Zilajā kalnā, kur klausījās dažādus interesantus faktus un teikas par Zilā kalna vēsturi, tā enerģiju. Noslēgumā visi partneri piekrita, ka projekts ir izdevies, iegūta jauna pieredze un idejas pedagoģiskajam darbam un, ka visi turpinās sadarbību arī turpmāk.

Nordplus izglītības projektos piedalās skolēni, skolotāji, studenti, pasniedzēji un pieaugušie no Baltijas un Ziemeļvalstīm.

Nordplus programmu 1988./1989. gadā izveidoja Ziemeļu Ministru padome. Sākotnēji programmā piedalījās tikai Ziemeļvalstis, taču kopš 2008. gada programmā piedalās arī Baltijas valstis. Nordplus programmas darbību plāno ietvarprogrammās ik pa četriem gadiem - VIAA īstenotas ietvarprogrammas kopš 2008. gada un 2017. gadā uzsākta ietvarprogramma 2018. - 2020. gadam. 

Programmā uzlabo un ievieš jauninājumus Ziemeļvalstu un Baltijas valstu izglītības sistēmās. Nordplus programmas aktivitātes īsteno uz vienošanos starp programmas dalībvalstīs esošajām izglītības iestādēm un organizācijām. Nordplus programma atbalsta projektus, kas veicina zināšanu ieguvi, apmaiņu un sadarbības tīklu veidošanu.


Kategorijas