Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes vidusskolā būs jauns apkures katls

Linda Līdaka

2018. gada 28. jūnijs 17:05

67

Jūnijā Apes novada domes ārkārtas sēdē tika apstiprināts indikatīvais finansējums pašvaldības investīciju projektam “Apkures katla nomaiņa Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā”, kā arī lēma par ilgtermiņa aizņēmuma ņemšanu šim mērķim.

Saņem divus piedāvājumus
Apes novada pašvaldības Teritorijas attīstības nodaļas vadītājs Jurijs Ronimoiss iepazīstināja ar apkures katla iepirkuma rezultātiem. “Tā kā tika konstatēts, ka apkures katls ir bojāts un nav lietderīgi to remontēt, tāpat iestādē jāuzlabo visa pārējā apkures sistēma, tika veikts publiskais iepirkums, kurā tika saņemti divi piedāvājumi darbus veikt par 109, 894 eiro un 105, 315 eiro,” informē J.Ronimoiss.
Atbilstoši iepirkuma nolikumam tika izvēlēts lētākais piedāvājums, kas atbilst visiem tehniskajiem datiem. Darbus veiks firma SIA “Sanart” no Valmiermuižas. Apkopojot visas pārējās izmaksas – Pievienotās vērtības nodoklis, autoruzraudzība, būvuzraudzība, projektēšana - kopējās izmaksas ir 139 403,80 eiro. Nepieciešamā ilgtermiņa aizņēmuma summa ir mazāka - 131 900 eiro, jo projektēšana veikta jau iepriekš par pašvaldības līdzekļiem.

Jauns katls – mazāk problēmu
“Jaunu apkures katlu vajag, jo viens no esošajiem apkures katliem ir kritiskā stāvoklī un būtu jāmaina tā vai tā. Līdz ar katla maiņu sakārtosim atbilstoši noteikumiem arī visu apkures sistēmu. Būt kurinātājiem ir smags un fizisks darbs. Domājot par nākotni un skatoties uz jaunatni, iespējams, pēc gadiem nebūs cilvēku, kas to dara. Šābrīža darba veicēji ir ļoti atbildīgi un dara vairāk, nekā prasa pienākums. Optimizējot apkures sistēmu, atkritīs daudzas problēmas. Būs arī sakoptāka vide, jo malkas krāvums pie Vaidavas upes šobrīd bojā skatu. Ieguvums būs arī siltuma ziņā, jo laika apstākļi pie mums ir tādi, kādi ir, tāpēc malkas vajag daudz, bet glabāt nav kur. Ir tikai vecais malkas šķūnis, bet, ņemot vērā tilpumu, vietas ir stipri par maz. Savukārt, ja kurinām ar slapju malku, tad arī siltuma atdeve ir krietni mazāka,” situāciju raksturo Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas direktore Dina Meistere.
Esošie apkures katli tika uzstādīti tad, kad vēl pie skolas nebija sporta zāles, tāpēc tagad līdz ar jaunā katla uzstādīšanu atrisinās daudzus jautājumus. “Plānots, ka jaunais katls būs automatizēts, jo esošajā situācijā netiek nodrošināts optimāls siltums,” saka D.Meistere.

Kategorijas