Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atkal aicina Leoku motokross Somerpalu

Netālajos kaimiņos Igaunijā, Veru apriņķī, 11.jūlijā jau 11.gadu pēc kārtas notiks slavenais Leoku motokross. Motosportistu dinastijas tēva Vaino Leoka piemiņai veltītās sacensības Somerpalu atšķiras ar vairākām iezīmēm: tās notiek pārskatāmā āra stadionā; startē gan profesionālie motokrosisti, gan mopēdu brauciens, pie tam sacensības notiek trešdienas vakarā. Populārajās sacensībās allaž piedalās arī citu valstu motosportisti un ierodas kupls pulks skatītāju. Tās iecienījuši arī alūksnieši un apenieši.

„Laipni lūdzam visus Latvijas motosportistus un skatītājus uz Somerpalu trasi!” aicina sacensību organizators Aivars Leoks un sola, ka sacensības būs interesantas. Pulksten 16.30 būs sacensību starts, bet treniņbraucieni sāksies jau no pulksten 13.25. Galveno balvu - Vaino Leoka ceļojošo piemiņas kausu superfinālā ap pulksten 20.00 izcīnīs MX1, MX2 un MX125 klases braucēji. Uz starta stāsies arī 50 cc, 50 cc junioru, 65 cc, 85 cc, “Open Hobby”, dāmu klases, savukārt šķēršļu distancē cīnīsies pat četras enduro braucēju klases.” Visās klasēs tiks apbalvoti trīs labākie sportisti. Jaunums būs moto frīstaila paraugdemonstrējumi, kurus ap pulksten 20.30 izpildīs Somijas sportisti.

A.Leoks informē, ka sacensībās plāno piedalīties daudzi labākie Baltijas motokrosisti. Cīņa paredzama spraiga, jo spēkosies meistarībā līdzvērtīgi sportisti, starp kuriem būs arī Pasaules čempionāta posmu dalībnieki. Uz starta gaidāmi Igaunijas pārstāvji Tanels Leoks, Gerts Krestinovs, Prīts Ratseps, Hari Kullass, Aigars Leoks. Latviju pārstāvēt plāno Dāvis Ivanovs, Toms Macuks un citi talantīgi motosportisti, starp kuriem būs arī mūsu novadnieks Matīss Karro. (Starp citu, interviju ar Matīsu var lasīt žurnāla “Sports“ jūnija numurā.)

Atraktīvās mopēdu sacensības vienmēr izraisa sajūsmu gan ar braucēju izdomu tērpu un braucamrīku noformējumā, gan ar iedvesmojošām līdzjutēju aktivitātēm. Kā allaž tiks apbalvots braucējs ar atraktīvāko tērpu, kā arī komanda, kura būs labākā ne vien ar vizuālo tēlu, bet arī demonstrēs labāko sadarbību starp sportistiem un viņus pavadošajām personām. Jāpiebilst, ka balvas par atraktivitāti mopēdu braucienos ne reizi vien ieguvuši apenieši – pārsteidzot ar gan arābu, gan mūku un citiem tēliem. Pērn vispārēju ievērību izpelnījās stilīgā Apes “Rokzvaigzne”.

“Sacensībās nav dalības maksas, toties visi - gan sportisti un viņus pavadošās personas, gan skatītāji - iegādājas loterijas biļeti 10 eiro vērtībā. Bērniem, kas augumā mazāki par vienu metru, ieeja ir brīva. Ja vēlēsieties sacensību norisi skatīties no numurētas vietas tribīnēs, jāiegādājas papildus loterijas biļete, kas arī maksā 10 eiro. Loterijā ikvienam biļetes īpašniekam būs iespēja laimēt vērtīgas balvas: televizoru, putekļu sūcēju, augstspiediena mazgātāju un citas. Galvenā balva, kā ik gadus, būs firmas “Husqvarna” traktors - zāles pļāvējs,” informē A.Leoks.

Organizatori sola, ka braucienu laikā uz lielā ekrāna būs redzami rezultāti un sacensību gaita. Nebūs jāraizējas par igauņu valodas nezināšanu, jo, ņemot vērā, ka apmēram puse sportistu un skatītāju Somerpalu ierodas no Latvijas, sacensības latviešu valodā komentēs “Vaidavas kausa” skatītājiem labi zināmais ventspilnieks Ēriks Fogelis.

Informācijas tālrunis +372 5044228 (A.Leoks), https://msport.ee/events/somerpalu-staadionikross-vaino-leoki-randkarikale/

Kategorijas