Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizsardzības ministrs atklās Baltijas valstu karavīru sporta spēles un Nacionālo bruņoto spēku spartakiādi

4.jūlijā, plkst.10:00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis Alūksnē, Pilssalas stadionā atklās Baltijas valstu karavīru sporta spēles un ikgadējās Nacionālo bruņoto spēku sporta sacensības – spartakiādi.

Sacensību laikā notiks arī Aizsardzības ministra kausa – Dižvīrs – izcīņa, savukārt 5.jūlijā sacensību dalībnieki sacentīsies par Nacionālo bruņoto spēku kapelāna spēka izaicinājuma kausu. Baltijas valstu karavīru sporta spēļu programmā iekļauti vairāki sporta veidi un disciplīnas: šaušana, vasaras biatlons, pludmales volejbols, strītbols, minifutbols, sporta makšķerēšana un šahs. Arī spartakiādes dalībnieki sacentīsies dažādās sporta disciplīnās, tajā skaitā skriešanā, virves vilkšanā, šaušanā ar dienesta pistoli, volejbolā, tautas bumbā, minifutbolā un strītbolā. Pirmo reizi kā atsevišķa komanda spartakiādē piedalīsies arī Jaunsardze. Savukārt Baltijas valstu karavīru sporta spēlēs būs pārstāvēta ne tikai Latvija, Igaunija un Lietuva, bet arī Ukraina.

Spartakiāde un Baltijas valstu karavīru sporta spēles noslēgsies 5.jūlijā. Spartakiādes mērķis ir veicināt fiziskās sagatavošanas un sporta attīstību bruņotajos spēkos, kā arī noskaidrot sportiskākās militārās vienības un labākos sportistus.
Pirmās Baltijas valstu karavīru sporta spēles notika 2003.gadā. Rotācijas kārtībā katru gadu tās notiek kādā no trijām Baltijas valstīm. Šāda veida Baltijas valstu bruņoto spēku sadarbība lielā mērā ir veicinājusi arī Latvijas karavīru fizisko sagatavotību, meistarību un izaugsmi sportā, kas ļauj cīnīties visaugstākajā līmenī arī Starptautiskās militārās sporta asociācijas (CISM) reģionālajos un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules karavīru sporta spēlēs, kuras tiek dēvētas arī par karavīru olimpiskajām spēlēm.



Iedzīvotāju ievērībai!
Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana sabiedrības informēšanas mērķim atbilstoši Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta e) apakšpunktam. Fotogrāfijas un video tiks publicēti aizsardzības nozares mājaslapās, militāro ziņu portālā sargs.lv un oficiālajos sociālo mediju kontos.  Datu apstrādes termiņš – pastāvīgi.Jums ir tiesības pieprasīt labot vai dzēst, ja tas ir iespējams, fotogrāfijās un videomateriālos fiksēto jūsu dalību šajā pasākumā. Pārzinis personas datu apstrādei ir Aizsardzības ministrija, adrese: K.Valdemāra iela 10/12, Rīga, LV-1473, tālrunis: 67335113, e-pasts:  kanceleja@mod.gov.lv. Datu speciālista kontakttālrunis: 67335253. 
Informējam, ka šis ir publisks pasākums un tā norise var tikt atspoguļota plašsaziņas līdzekļos, fiksējot arī jūsu dalību šajā pasākumā. 

Kategorijas