Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Plūdu laikā bojātā ceļa remontam valdība piešķirs finansējumu

LETA

2018. gada 4. jūlijs 08:11

197

Pavasara plūdu laikā bojātā ceļa remontam Alūksnes novadā valdība piešķirs 2549 eiro, tā lēmis Ministru kabinets.

Kā informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), pamatojoties uz Alūksnes novada pašvaldības iesniegto informāciju, naktī no 2018.gada 17.aprīļa uz 18.aprīli ūdens līmeņa celšanās rezultātā tika izskalots Alūksnes novada pašvaldības autoceļa Māras - Doktorāts posms pie Doktorāta tilta. Transportlīdzekļu kustība minētajā ceļa posmā ir bīstama, līdz ar ko nepieciešams veikt steidzamu konkrētā ceļa posma remontu.

Pamatojoties uz Alūksnes novada pašvaldības aprēķiniem, radīto postījumu novēršanai kopā ir nepieciešami 3644 eiro. Pašvaldība apņemas nodrošināt līdzfinansējumu 1095 eiro apmērā, kas ir 30% no nepieciešamās summas. Līdz ar to no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" nepieciešami finanšu līdzekļi 2549 eiro apmērā.

VARAM minēto finansējumu pārskaitīs Alūksnes novada pašvaldībai pēc tam, kad pašvaldība būs iesniegusi attiecīgus dokumentus, kas apliecina, ka tā ir nodrošinājusi ne mazāk kā 30% no finansējuma, kas nepieciešams, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar pavasara plūdu radīto postījumu novēršanu.

Kategorijas