Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina seniorus piedalīties aktīvā ekskursijā Smiltenes pusē

Apes novada dome

2018. gada 5. jūlijs 08:27

116

16. jūlijā – aicina Apes novada seniorus piedalīties izglītojošā un fiziski aktīvā ekskursijā Veselīgās “Vidzemes šosejas pieturas” Smiltenes pusē.

Dabas pietura – Silvas dendroloģiskais parks (Launkalnes pagastā)

Brīnišķīga pastaigu vieta – Dendroloģiskais parks ar aptuveni 200 koku un krūmu sugām. Stādījumi veidoti grupās, pa dzimtām kā kolekcijas un vienlaikus kā atpūtas vieta.

Kultūrvēsturiskā pietura – Kalnamuiža, pilsdrupas, firsta madāmas kārumu un firsta bērnības garša (Smiltenes pagastā)

Ekskursija pa Kalnamuižu – bijušo firsta Līvena muižu, iespēja dažādus kārumus izbaudītdegustācijā.

Piedzīvojumu pietura – Cērtenes pilskalna “Veselības taka” (Smiltenē)

Cērtenes pilskalns zināms kā vissenākais Smiltenes vēstures pagātnes liecinieks. Pilskalnā jūtams sevišķi spēcīgs enerģētiskais starojums, tāpēc noguruma brīžos cilvēki šeit dodas nesteidzīgās pastaigās, lai uzņemtu jaunus spēkus. Šeit izveidotas labiekārtotas dabas takas pastaigām un velo braukšanai, kā arī Veselības taka ar dažādiem koka un trošu elementiem.

Piedzīvojumu pietura – Lauku māja “Lejas Varicēni” (Smiltenes pagastā)

Zaļajās mājās var iepazīt alternatīvu ekoloģisku dzīvesveidu un permakultūras pamatprincipus. Saimnieki piedāvā apgūt dabas materiālu pielietojumu būvniecībā (hobitu mājas, raķeškrāsnis, vasaras virtuves), iepazīt lauku un dārza darbus, mājdzīvniekus, nakšņot “Siena hotelī”.

Amatu prasmju un gardēžu pietura – Kultūrizglītojoša maizes programma lauku mājā “Donas” (Blomes pagastā)

Piedāvā izgaršot un izbaudīt veselīgus latviskus lauku labumus, iepazīstina ar maizes cepšanas procesu.

Piedzīvojumu pietura – Ezerlejas – mini zoo (Launkalnes pagastā)

Netradicionālā lauksaimniecības dzīvnieku audzētava, kurā iespējams iepazīties gan ar dažādiem svešzemju, gan vietējiem putniem un dzīvniekiem, kā arī piedāvā savā saimniecībā ražotu kosmētiku no dabīgām izejvielām.

Izbraukšana pulksten 7.30 no Apes, Trapene, Gaujiena, Vireši, Smiltene, Smiltenes novads – Atgriešanās mājup ap 17.30. Kopējā maksa par ekskursijām, degustācijām un pusdienām 10.00EUR.

Brauciena gids – Apes novada tūrisma organizatore Astra Binde.

Sīkāka informācija un pieteikšanās līdz 13.07. zvanot pa tālruni 29406867 Indrai Levanei, vai rakstot uz e-pastu: indra.levane@ape.lv

Kategorijas