Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sociālās aprūpes centra ,,Alūksne’’ klienti un darbinieki ciemos pie keramiķa Uģa Puzuļa uz ,,Rapcukalniem’’.

Ieva Pētersone- teksts un foto

2018. gada 11. jūlijs 15:38

11021

11. jūlijā interesentu grupa no sociālās aprūpes centra ,,Alūksne’’  apciemoja Alūksnes keramiķi Uģi Puzuli ,,Rapcukalnos’’.  Klātesošie ar neviltotu interesi noklausījās mākslinieka biogrāfiju. Pēc tam bijām liecinieki kā no māla pikas lēnām izveidojās krūze.  Bija iespēja pašiem pamēģināt izveidot osas krūzei. Veidotāji atzina, ka no malas viss šķitis vienkārši, tomēr katrs tur atstāja savu osu, kuru Uģis apsolīja pielipināt krūzei.

Apskatījāmies arī cepli, kurā savu rūdījumu saņem  mākslinieka ,, bērni’’. Garš un pacietības pilns ir ceļš līdz gatavam keramikas traukam, svečturim, krūzei, podam vai citam priekšmetam. Kā atzina mākslinieks to var darīt tikai tad ja tā patiesi ir sirds lieta kā jebkuru darot ir jāizjūt patika. Viņa laime esot tā, ka varot darīt to, kas pašam patīk un sniegt gandarījumu citiem.

Daudz redzējām un mājā atvedām skaistas emocijas jo te patiesi jutām sinerģijas spēku vairakkārt dubultojamies. Piebilstams, ka mūsu ekskursiju nomainīja cita interesentu grupa. Paldies par dvēselei dāvāto prieku! 

Tepat mūsu novadā ir tik jauki, radoši cilvēki! Viens no tiem-  Alūksnietis Uģis Puzulis.

Kategorijas