Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas pagastā atklāts bērnu rotaļu laukums

Pateicoties labdarības fondā „Zīļuks” saziedotajiem līdzekļiem, sadarbībā ar  SIA „LAR&Co” ,  firmu „Fixman” un Apes novada domi, 9. jūlijā Gaujienas centrā pie daudzdzīvokļu mājām ar zaļiem baloniem, saldējumu, konfektēm, priecīgām bērnu balsīm un paša Zīļuka piedalīšanos  tika atklāts jauns bērnu rotaļu laukums.

Vecās iekārtas jau sen bija nolietojušās, tādēļ jauna , kvalitatīva un droša laukuma izbūve bērniem bija jau sen sasāpējis jautājums.
Pasākumu atklāja veikalu tīkla „LaTS” valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis. Viņš atklāja, ka katrā no vairāk kā 500 tirdzniecības tīkla “LaTS” veikaliem ir izliktas ziedojumu kastītes, kurās pircēji var atstāt nelielas summas Latvijas bērnu vajadzībām. Fonds „Zīļuks” ir dibināts 2015. gadā, un katru gadu tiek uzstādīti divi rotaļu laukumu – šogad viens Gaujienā, otrs – Cēsu pilsētā. Gaujienieši ir bijuši vieni no aktīvākajiem ziedotājiem veikalā „LAR&Co”. 

Laukuma atklāšanā piedalījās arī SIA „LAR&Co”  valdes priekšsēdētāja Inese Rēpele, firmas "Fixman" pārstāve Katrīna Lapiņa un pats Zīļuks. Pašvaldības pārstāvji pateicās labdarības fondam, veikalam „LAR&Co” un firmai „Fixman” par saņemto dāvinājumu un iespēju bērniem saturīgi pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā sportiskās aktivitātēs. Arī vecāku pārstāve Klinta Bernarte pateicās par  jauno rotaļu laukumu, pastāstīja, ar kādu nepacietību bērni sekoja līdzi laukumiņa ierīkošanas gaitai. Pēc tam notika fotografēšanās kopā ar Zīļuku un jautrā noskaņojumā pasākums tika noslēgts.
Jaunais bērnu rotaļu laukums sastāv no četriem elementiem un smilts seguma, kā arī informācijas stenda ar drošības noteikumiem. Aicinu visus saudzīgi izturēties pret rotaļu laukuma iekārtām, uzturēt kārtīgu apkārtni. Par rotaļu laukuma uzturēšanu turpmāk rūpēsies Apes novada domes pašvaldības aģentūra „Komunālā saimniecība”. Tiek domāts par soliņu ierīkošanu. Saņemti arī vecāku ierosinājumi par laukuma paplašināšanu un labiekārtošanu.
Arī turpmāk būsim aktīvi ziedotāji, lai arī citos Latvijas pagastos bērni saņemtu tik brīnišķīgu pārsteigumu!

Kategorijas