Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Par 306 000 eiro vēl trīs pašvaldībās veidos jaunus vienotos klientu apkalpošanas centrus

LETA

2018. gada 14. jūlijs 07:28

209

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iecerējusi atbalstīt vēl trīs valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) atvēršanu, no valsts un pašvaldību budžetiem šim mērķim kopumā atvēlot 306 138 eiro, liecina ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums valdībai.

Kā skaidro VARAM, februārī tā saņēmusi Alūksnes, Bauskas, Cēsu un Talsu novada pieteikumus valsts budžeta dotācijas saņemšanai, lai nodrošinātu VPVKAC izveidi un uzturēšanu. Izvērtējot pieteikumus, pieņemts lēmums, ka par Cēsu novada centra izveidi tiks virzīts atsevišķs lēmums, taču pārējo pašvaldību pieprasījums esot atbalstāms jau tagad.

Līdz ar to plānots, ka Alūksnes novadā tiks izveidots jauns VPVKAC, kurš savu darbību sāks šī gada 1.decembrī. Centra atvēršanas un uzturēšanas kopējās izmaksas plānotas 111 687 eiro, no kuriem 50 468 eiro būs valsts finansējums un 61 219 eiro - pašvaldības līdzekļi.

Paredzēts, ka šajā centrā vienu darbadienu nedēļā varēs saņemt Lauku atbalsta dienesta (LAD) un Valsts zemes dienesta (VZD) pakalpojumus, trīs darbadienas nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ekspertu konsultācijas un piecas darbadienas nedēļā - Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pakalpojumus.

Bauskas novada VPVKAC darbu plānots sākt šī gada 3.septembrī. Tur, atbilstoši pašvaldības sniegtajai informācijai, vienu reizi nedēļā tiks nodrošinātas LAD konsultācijas, trīs reizes nedēļā - VID speciālistu konsultācijas un piecas reizes nedēļā - VZD un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pakalpojumi.

Šī centra izveides un uzturēšanas izmaksas ir 110 532 eiro, no kuriem 54 600 eiro ir valsts dotācija un 55 932 eiro - pašvaldības līdzekļi.

Savukārt Talsu novada VPVKAC darbu plānots uzsākt šī gada 3.decembrī. Atbilstoši Talsu novada pieteikumā norādītajai informācijai, trīs reizes nedēļā centrs nodrošinās VID konsultantu pakalpojumus, vienu reizi - Valsts vides dienesta un piecas dienas nedēļā - VZD un VSAA konsultācijas. Centra izveidei vajadzīgi 83 919 eiro, no kuriem 32 769 eiro plānoti no pašvaldības, bet 51 150 eiro - no valsts budžeta.

Kopumā no valsts budžeta centru izveidei tiks atvēlēti 156 218 eiro.

Jau ziņots, ka VARAM VPVKAC projekta ieviešanu uzsāka 2015.gadā, un gada noslēgumā tika atvērti 56 klientu centri visā Latvijā. 2017.gada izskaņā kopējais klientu centru skaits sasniedza jau 72. Šogad plānots atvērt vēl četrus klientu centrus.

Kategorijas