Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē šodien ir iespēja noformēt barikāžu dalībnieka apliecību

Alūksnes muzeja telpās (otrajā stāvā) šodien, 25.jūlijā, aicināti 1991.gada barikāžu dalībnieki no Alūksnes novada, lai noformētu dokumentus 1991.gada barikāžu dalībnieka statusa apliecībai. Interesentu, kuri to vēlējās izdarīt, ir daudz, jo tolaik, 1991.gada janvārī, no kādreizējā Alūksnes rajona teritorijas uz barikādēm devās ļoti liels skaits iedzīvotāju.

Apliecību izsniegšana Alūksnē notiek no pulksten 11.00 līdz 18.00. Ierodoties uz apliecības saņemšanu, līdzi jābūt barikāžu apbalvojuma vai Pateicības raksta oriģinālam vai kopijai un peronu apliecinošam dokumentam (pase vai ID karte).


“Saeima 2017.gada 22.jūnijā pieņēma likumu “Par 1991.gada barikāžu dalībnieka statusu”, un ar likumu tika noteikts, ka barikāžu dalībnieka statusu apliecinošu apliecību izsniedz 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība. Šogad 20.martā Ministru kabinets pieņēma noteikumus par 1991.gada barikāžu dalībnieka apliecības paraugu un apliecības izsniegšanas un reģistrācijas kārtību. Sakarā ar 1991.gada barikāžu muzeja ekspozīcijas pilnveidošanai veicamajiem remontdarbiem šovasar jūlijā biedrības ēka Rīgā apmeklētājiem būs slēgta un apliecības barikāžu dalībniekiem tiks izsniegtas izbraukumos Latvijas novados,” stāsta 1991.gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda dibinātājs un prezidents Renārs Zaļais.

Plašāk lasiet “Alūksnes Ziņu” 27.jūlija numurā!

Kategorijas