Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Konkursā "Sakoptākais mežs" dalību turpinās astoņi meža īpašumi

Latvijas Meža īpašnieku biedrības organizētā konkursa "Sakoptākais mežs" žūrija otrajā kārtā izvirzījusi astoņus meža īpašumus, kas turpinās cīņu par "Sakoptākā meža" titulu, aģentūru LETA informēja Latvijas Meža īpašnieku biedrības organizētā konkursa "Sakoptākais mežs" projektu vadītāja Zane Ieviņa.
Konkursa "Sakoptākais mežs" otrajā kārtā izvēlēti meža īpašumi "Dravas" Kuldīgas novadā, "Dīķzemnieki" Alsungas novadā, "Valču Dzirnavas" Baltinavas novadā, "Bradi" Rugāju novadā, kā arī "Urbāni" Rēzeknes novadā, "Skudrukalni" Alūksnes novadā, "Skudras" Naukšēnu novadā un "Reināti" Mazsalacas novadā. Kopumā šogad saņemti 15 pieteikumi par sakoptiem meža īpašumiem visā Latvijā.

Pretendenti vērtēti, analizējot meža īpašnieku ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, pievēršot uzmanību atjaunošanai, mežizstrādei, kopšanai, meža infrastruktūrai, ainavas elementu plānošanai, zinātniski pamatotu metožu izmantošanai ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā.

Konkursa otrajā kārtā žūrijas locekļi dosies trijos izbraukumos 2., 9. un 16.augustā, lai apskatītu un novērtētu konkursa dalībnieku meža īpašumus klātienē. Pēc apskates žūrija noteiks, kurš no īpašumiem ir pelnījis "Sakoptākā meža" titulu.

Pirmā izbraukuma laikā tiks apskatīti meža īpašumi "Druvas" un "Dīķzemnieki", 9.augustā - "Valču Dzirnavas", "Bradi" un "Urbāni", savukārt 16.augustā - "Skudrukalni", "Skudras" un "Reināti".

Balvu fondā šogad ir praktiski pielietojams motorinstruments jaunaudžu kopšanai un divas dāvanu kartes meža stādāmā vai dekoratīvā materiāla iegādei, kas tiks sadalīti starp trīs visaugstāk novērtētāko meža īpašumu saimniekiem. Tāpat trīs visaugstāk novērtētie īpašnieki tiks nominēti prestižajai meža nozares gada balvai "Zelta čiekurs" nominācijā "Par ilgtspējīgu saimniekošanu".

Konkursa "Sakoptākais mežs" mērķis ir apzināt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos un veicināt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.

Konkursa organizētājs ir Latvijas Meža īpašnieku biedrība, bet informatīvais sadarbības partneris ir lauksaimniecības un mežsaimniecības portāls "Laukos.lv".

Kategorijas