Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar pašmāju skeču ,,Ekstrēmās lauku saimnieces’’ sociālās aprūpes centrā ,,Alūksne’’ uzstājās darbinieki

Ieva Pētersone- teksts un foto

2018. gada 1. augusts 12:56

9472

Šodien, 1. augustā aprūpes centrā ,,Alūksne’’ manāma rosība. Rehabilitācijas kabinetā dzirdama sačukstēšanās, notiek grimēšanās un tērpu pielaikošana. Līdzi visam, arī zināms satraukums. To var saprast jo pirmo reizi tiek publikai parādīts skečs ,,Ekstrēmās lauku saimnieces’’. Idejas autore centra sociālā aprūpētāja Agra Andersone. Skečā ir četras darbojošās personas. Saimniece, saukta par Pusvālodzi (Agra Andersone) Viņas draudzene( Ilzīte Boroduška). Rīdzinieces, kuras uzdodas par tādām( Ramona Savina un Lolita Zvirgzda). Izrādi pieteica centra darbiniece Ināra Čerbikova.

Skeča darbība notiek lauku sētā, kur Pusvālodze jo vīrs viņu pametis( Tālab tikai puse no Vālodzes), sēž pie galda un lasa avīzi, kurā rakstīts, ka var pieteikties šovam ,,Īstās latvju saimnieces’’ un viņai tik ļoti gribas tikt parādītai televīzijā, ka zvana savai draudzenei un pierunā to piedalīties šovā. Tas nekas, ka nav naudas, toties prāts darbojas un galvenais, lai ēdienkarte būtu vilinoši uzrakstīta. Ko liks patiesībā galdā, tas paliek noslēpumā, galvenais, ka pagalms mudž no gliemežiem un varžu pilns dīķis, arī slieku netrūkst. Kāda salāt lapa un pāris ogas arī atrodas. Viņām nav ne jausmas, ka šova vērtētājas patiesībā nav nekādas rīdzinieces, bet blēdes, kuras tīko pēc kartupeļiem un citiem lauku labumiem.

Skeču pavada jautrība no skatītāju puses. Nobeigumā direktora pienākuma izpildītāja Baiba Meistere lomu atveidotājas sveica ar krāšņiem Liju ziediem ar cerību, ka šāda skaista tradīcija turpināsies.



Paldies visiem, kuri atbalstīja šo pasākumu!

Kategorijas